VIDEO Alunecare de teren la Reșița, două case și 7 persoane în pericol

Locuitorii de la numerele 1 și 2 de pe Strada Aviatorilor din Reșița au sunat disperați la serviciul de urgență 112 anunțând că tone de pământ și o parte din deal, s-au pus în mișcare și le amenință casele și viețile. Oamenii au spus că pământul a luat-o la vale și din moment în moment, se pot aștepta la o alunecare masivă de pământ care să le distrugă casele.

[youtube id=”9RMth1bYPtg”]

Dealul a început să se miște încă de acum câteva zile după ploaia și topirea bruscă a stratului gros de zăpadă. Lucrurile s-au agravat de aseară când o porțiune dintr-un zid de sprijin s-a prăbușit, după care, o suprafață de teren de aproximativ 300 de metri pătrați, s-a desprins din coasta dealului și a luat-o la vale.

La fața locului au sosit pompierii militari de la ISU Semenic, serviciile specializate în situații de urgență din cadrul Primăriei Reșița și Consiliului Județean. În urma primelor verificări, s-a ajuns la concluzia că este nevoie de opinia unui expert geolog și în acest sens, a fost convocat de Comandamentul Municipal pentru Situații de Urgență.

În urma concluziilor ce vor fi trase, se va stabili exact ce este de făcut. Nu este exclusă nici evacuarea celor două familii pentru siguranța lor. În cazul unei alunecări de teren, în afara celor două case amenințate implicit, mai sunt în pericol cimitirul și alte câteva zeci de imobile de pe strada imediat următoare.

În plus, deasupra faliei desprinse din deal, la nici 20 de metri, este gardul unui cimitir.

Comentarii

comentarii

One thought on “VIDEO Alunecare de teren la Reșița, două case și 7 persoane în pericol

  • 15 ianuarie 2015 la 18:44
    Permalink

    Băgaţi-vă minţile în cap şi plantaţi copaci pe toate dealurile. Este singura soluţie. Degeaba sunaţi la 112, autorităţile n-au cum să interzică nici legile naturii, nici prostia voastră de a sta şi aştepta sau chiar de a defrişa tot ce era verde..

Comentariile sunt închise.