VIDEO AMATORI 2 Potop peste jumătate din oraș, Reșița inundată de apă și noroi

Se pare că mai nou, la Reșița plouă în reprize, după un program greu de înțeles. dacă joi ploaia a inundat jumătatea nordică a Reșiței, vineri, a venit rândul părții sudice să ,,ia apă”. Fiindcă, fără a exagera câtuși de puțin, Reșița a fost vineri sub ape. Potopul abătut dinspre Dealul Ciorii peste urbe, a blocat jumătate din oraș. Dacă un drum din Centrul Civic și până în cel mai mare cartier al orașului, Govândari care se face în mod normal în 15 minute, vineri a fost parcurs în aproape 3 ore. Mașinile au navigat, aproape că au plutit, fiindcă s-au în anumite zone, ele transformat în gondole iar străzile în adevărate canale venețiene.
În Centrul Civic, în Piața 1 Decembrie, apa a ajuns la aproape un metru fiind acoperite rondourile de flori. De asemenea, apa a inundat mall-ul, magazinul Carefur, Teatrul de stat și mai multe spații comerciale și subsoluri de bloc. În depozitului supermagazinului Nera, apa a ajuns și la 2 metri.
În fața sediului IJP, – la Poliție adică, apa a atins aproape 60 de cm. Torentele și puhoaiele s/au abătut de pe scările de la Teatrul de vară și de pe Strada Sportului spre Lunca Pomostului. Străzile din Moroasa, mai exact cele de pe dealurile din jurul Reșiței, au fost inundate de apă, pietriș, crengi, bolovani și mâl galben adus de puhoaie de pe dealuri. Străzile din toată Moroasa au fost inundate cu apă și mâl iar coloanele de mașini s-au întins pe kilometri întregi. Fiindcă principalele intersecții au fost inundate, iar apa a avut și un metru în zona Universității, circulația a fost oprită de Poliție. Intersecția de pe Codrului cu Petru Maior a devenit un lac alimentat de râul ce venea de pe Codrului( mai sus de Fluturelu).

[youtube id=”ozt4Ugh0D7g”]

De la Finanțele Publice și până la Triaj, străzile s-au transformat în râuri. Cel mai grav a fost în fața blocului Case S.A. și în jurul magazinului Nera.
La Reșița s-a întâmplat ieri ceea ce reșițenii nu au văzut niciodată: tot Centrul Civic al orașului a fost inundat cu un strat de apă de cel puțin jumătate de metru. Apa s-a scurs în piață după care a inundat Teatrul de Stat și Palatul Cultural iar în parcarea din spatele blocului Romarta, a devenit un lac.

[youtube id=”lT68wyw4OcU”]

Din fericire, apa nu a intrat în casele oamenilor și nu a produs stricăciuni prea mari, în schimb, stratul de noroi rămas va da mult de lucru autorităților și angajaților de la Primărie.
InfoCs vă prezintă două materiale video cu imagini primite de la cititorii noștrii fiindcă pentru noi, cititorul este pe primul loc iar opinia și părerea lui, chiar contează pentru noi.

Comentarii

comentarii