VIDEO Aproximativ 50.000 de reșițeni au participat la ,,Zilele Reșiței” ediția a VII a

După trei zile de sărbătoare tradiţională cu tot tacâmul, adică de la spectacole și muzică și până la tradiționalele grătare cu mititei și pulpe la care se adaugă, călușeii, baloane, ciocane, tobogane, din nou călușei și altele, în municipiul de pe Bârzava s-a făcut liniște.

Cele trei zile de petrecere au ajuns la final.

Manifestările din cadrul ,,Zilelor Reşiţei” s-au ținut pentru al treilea an consecutiv în zona Câlnicel, gen OctoberFest, iar prin locația respectivă, în cele trei zile, s-au perindat undeva la peste 50.000 de oameni.

Cifrele sunt aproximative și sunt date de cei ce se pricep la evaluarea adunărilor cu multă populație sau populare.

Înainte de toate, așa cum este în Banat, preoții și primarul Mihai Stepanescu, alături de mii de reșițeni, au spus ,,Tatăl nostru” după care, sărbătoarea a fost deschisă oficial. ,,Zilele Reşiţei 2015” au adus în fața spectatorilor artiști de marcă ai muzicii ușoare, corale și populare.

Pe scena special amenajată în zona Câlnic, au dansat alături de români, formații artistice ale națiunilor ce conviețuiesc pe aceste meleaguri de sute de ani.
Zilele Resitei Paul Legezeu (6)
Ansamblurile de dansatori au umplu scena cu mișcări unduioase și au adus în fața miilor de spectatori cele mai frumoase dansuri din mai aproape toate regiunile țării.

Fără a știrbi cu ceva prestația tuturor celor care au urcat pe scenă, o notă aparte, au dat-o dansatorii grupului ,,Datina” – formația de dansuri a dascălilor din tot Banatul, indiferent de vârstă, crez politic, sau cine mai știe ce lucruri mărunte ce separă oamenii câte-o dată.

,,Datina” a adus pe scenă dansuri bănățenești adevărate, tradiționale și curate, dansuri ca acum 200 de ani, poate. În ,,Datina” sunt bunici și mătuși cu părul alb, ce știu purta bine brâul și jocul, dar sunt și tineri cu părul negru sau bălai ce învață pasul așezat și mersul legănat de la cei mai mari ca ei.

Au cântat și încântat publicul solişti de muzică populară din mai toate părțile țării: s/a început normal cu Banatul, dar au fost și artiști din Moldova, Oltenia și Transilvania. Finalul le-a aparținut renumiților artiști sârbi, Ana Bekuta și Miroslav Ilic.
Zilele Resitei Paul Legezeu (5)
Chiar dacă discutăm de un program foarte încărcat, mai degrabă – un spectacol plin, pentru toate gusturile, cu nume de marcă, organizatorul manifestării- adică Primăria Reșița, nu a scos prea mulți bani din buzunar fiindcă petrecerea din acest an a fost plătită în mare parte din banii achitați ca taxe de sutele de comercianți și din sponsorizări.

Sârbii au încheiat seria de spectacole cu un recital de aproape trei ore, spectacol care a ridicat adrenalina spectatorilor la cotele cele mai înalte. Sute de spectatori, poate mii, au venit din satele din jurul Reșiței, dar și din județele Timiș, Mehedinți sau chiar din……Serbia.
Zilele Resitei Paul Legezeu (4)
Și așa s-a mai încheiat cea de a VII a ediție a ,,Zilelor Reşiţei” organizate de Primarul Mihai Stepanescu și Consiliul Local împreună cu toți cei ce ,,s-au ostenit” pentru ca acest spectacol să iasă bine, chiar aproape perfect, am putea spune. De fapt, părerile reșițenilor se pot auzi și din înregistrările făcute de echipele de televiziune și radio.

Ca de obicei, InfoCs vă prezintă un material video realizat cu acest prilej. Din păcate, unele reglementari internaționale, restricționează unii artiști, de aceea, de la minutul 24, se pierde sonorul.

Comentarii

comentarii