VIDEO Bastilia – Colegiul Naţional Diaconovici-Tietz a împlinit 140 de ani de atestarea documentară

Colegiul Naţional Diaconovici-Tietz a împlinit 140 de ani de la atestarea documentară. Foşti absolvenţi, cadre didactice şi elevi au creat un arc peste timp. Aceştia au împărtăşit din experienţa lor, au depănat amintiri şi au discutat despre perspectivele şcolii.
Peste 1.000 de elevi şi cadre didactice de la Colegiul Naţional Diaconovici-Tietz au sărbătorit astăzi 140 de ani de activitate educaţională neîntreruptă. Astfel instituţia şi-a deschis porţile pentru absolveţi, foşti angajaţi, părinţi şi autorităţi publice care au venit să ureze, Bastiliei, aşa cum este cunocută unitate de învăţământ în Reşiţa, la mulţi ani!

Mircea Martin, Ciprian Foiaş, Dan Farcaş sau Erwin Ţigla, dar şi foarte mulţi profesori universitari sunt doar o parte absolvenţii de renume ai unităţii de învăţământ, care au venit să împărtăşească din amintirile lor şi din experinţa lor.

În ceea ce priveşte actualele generaţii de elevi ai colegiului, acestora le sunt transm,ise mândria de a fi elevi ai intituţiei.

Colegiul Naţional Diaconovici-Tietz este cea mai veche unitate de învăţământ din municipiul de pe Bârzava, fiind atestată pentru prima data în anul 1877, când aici funcţiona deja o şcoală elementară, înfiinţată de comunitatea muncitorească din oraş.

Comentarii

comentarii