VIDEO Bilanț la Tribunalul Caraș Severin

OmijiaTribunalul Caraş-Severin a prezentat bilanţul activităţii desfăşurate pe parcursul anului trecut.

Bilanțul pe 2012 subliniază faptul că, față de anul precedent, gradul de încărcare al magistraților de la Tribunalul Caraş-Severin a crescut cu 40%.
La Tribunalul Caraş-Severin activează 20 de judecători care formează 3 secţii: 2 de civil şi unul de penal. Cu aproape 17 mii de cauze aflate pe rol în anul 2012, bilanţul arată că fiecărui judecător i-au revenit spre soluţionare, în medie, aproximativ 830 de dosare. Se constată o creştere la nivelul dosarelor nou intrate, în special la Secşiile I şi II Civil. Cu toate acestea, indicele de operativitate al magistraţilor a fost de aproape 86%, iar calitatea actului de justiţie s-a menţinut la un nivel ridicat. Conform bilanţului, 99% din soluţiile date de Tribunalul Caraş-Severin s-au menţinut de către următoarele instanţe.
Raportul a fost prezentat în prezenţa magistraţilor de la judeătoriile arondate. La şedinţă au participat şi Monalisa Neagoe , membru al Consiliului Superior al Magistraturii, precum şi Florin Dogaru, vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara. Ambii au avut aprecieri cu privire la activitatea magistraţilor care-şi desfăşoară activitatea la tribunalul Caraş-Severin.
La aceeaşi şedinţă de prezentarea a bilanţului pe anul 2012, magistraţii prezenţi au atras atenţia asupra deficitului de personal şi asupra creşterii nu doar a volumului de muncă, ci şi a complexităţii cauzelor prezente pe rolul judecătoriilor arondate Tribunalului Caraş-Severin. Totodată, s-a discutat şi despre posibilitatea desfiinţări judecătoriei Moldova Nouă, în condiţiile în care aici este un singur judecător, şi preluării zonei de către judecătoria Oraviţa. Decizia desfiinţării acestei judecătorii şi altor 5 astfel de judecătorii cu mai puţin de 3500 de cauze arondate Curţii de Apel Timişoara, va aparţine în final Guvernului României.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Un comentariu la „VIDEO Bilanț la Tribunalul Caraș Severin

  • 4 februarie 2013 la 22:50
    Permalink

    Basescu- a construit o tara care angajeaza toti popii si absolventii de Drept, o tara care-si goneste medicii si inginerii. Legi multe-procese multe! Prin manipulare conduc ei si ne-au impovarat cu 100 miliarde de euro.

Comentariile sunt închise.