ActualitateToate Stirile

VIDEO BREAKING NEWS Cei trei medici cărășeni reținuți joi de DNA sunt liberi

Partchet audieri  (11)Cei trei medici reținuți ieri de procurori, Ioan Unugur din Caransebeș, Octavian Cenda din Moldova Nouă și Sebastian Telbis din Reșița, au ajuns astăzi la Tribunalul București în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. În urma pledoariei avocaților care i-au însoțit, judecătorii au decis ca cei trei medici, să fie cercetați în stare de libertate necondiționată fără îngrădirea nici unui drept.
Medicii sunt suspectaţi că de-a lungul timpului, au acordat sau au favorizat acordarea de decizii de pensionare sau grade de handicap nejustificate mai multor persoane.
Joi, la cabinetele medicale și domiciliile celor trei medici, au avut loc percheziții în urma cărora au fost ridicate documente și anumite sume de bani. Doar la un singur medic, au fost găsite acasă, identificate şi indisponibilizate în vederea luării măsurilor asiguratorii, importante sume de bani, respectiv 108.465 euro în numerar, 480 lire sterline, 4.120 USD şi 51.400 lei. De asemenea, au mai fost descoperite două carnete CEC cu un sold de 178.220 euro, emise de o bancă din Austria.


Conform comunicatului oficial al Parchetului General, percheziţiile de la Caransebeş, de la cabinetul medicului Ioan Ungur, dar şi la alte cadre medicale din Caraş -Severin şi Timiş, au fost făcute în urma unor filaje executate de oamenii legii. Persoanele în cauză sunt suspectate de luare de mită pentru declararea unor persoane ca fiind invalide, cu diferite grade de handicap, pentru a beneficia de pensie.

Descinderile au loc după ce trei medici au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau mită de la persoane care doreau să se pensioneze fără a îndeplini condiţiile legale.
Cei trei medici era în vizorul DNA, al IGPR și al SRI de mai multă vreme fiind supravegheați prin metode specifice activității de filaj.

Avocatul Cosmin Bolosin cel care l-a apărat pe Ioan Ungur, a declarat pentru InfoCs că ,,măsura luată de judecători este una normală fiindcă la fel de normală este și cercetarea în stare de libertate.”
De asemenea, cei medici trei își pot relua de sâmbătă activitatea normală și pot pleca și peste graniță, dacă vor. În același timp, procurorii au la dispoziție 48 de ore pentru a face recurs la măsura punerii în libertate.
InfoCs vă oferă în exclusivitate un interviu telefonic realizat cu avocatul Bolosin la ieșirea din sala de judecată de la București.

Comentarii

comentarii