VIDEO Bună ziua!, Hello!, Bonjour! Guten Tag! Dobar dan! Ciao! Shalom!, Aloha! Ziua Mondială a Salutului

Ziua Mondială a Salutului a fost marcată la Scoala Gimnaziala Numărul 8 din Reşita printr-un moment artistic ce i-a avut drept protagonişti pe elevii şcolii, de la cei mai mici, din clasa pregătitoare, până la cei din clasa a VIII-a.

Bună ziua!, Hello!, Bonjour! Guten Tag! Dobar dan! Ciao! Shalom!, Aloha!. Sunt doar câteva dintre formulele de salut ce s-au auzit, astăzi, în curtea Şcolii Gimnaziale Numărul 8 din Reşita. Copiii au învăţat salutul în diferite limbi ale pământului, au realizat steguleţe şi chiar au pregătit scurte scenete şi dansuri dorind să transmită un mesaj de unitate şi apropiere prin comunicare.

Iniţiată de fraţii Brian şi Michael McCormack din Omaha, statul Nebraska, SUA, Ziua Mondială a Salutului a fost sărbătorita pentru prima dată în contextul conflictului din octombrie 1973, dintre Egipt şi Israel, constituind o formă de protest nonviolent la adresa războiului. A fost susţinută de personalităţi publice, lideri religioşi, laureaţi ai Premiului Nobel pentru Pace şi de 180 de tari.

Comentarii

comentarii