VIDEO Bunătăţi din gospodăriile bănăţene încântă gusturile turiştilor veniţi la Băile Herculane

Bunătăţi din gospodăriile bănăţene încântă gusturile turiştilor veniţi la Băile Herculane

Târg de produse autohtone spre încântarea şi deliciul turiştilor veniţi zilele acestea la Băile Herculane.
Producători autohtoni din întreg Banatul şi nu numai, au venit în urbea de pe Cerna să demonstreze turiştilor că această zonă de ţară se mândreşte cu obiecte meşteşugite sau cu licori şi produse tradiţionale făcute în gospodăriile producătorilor.
Centrul pentru Promovarea Culturii şi Tradiţiei susţine acest eveniment pentru a promova tot ce are banatul mai bun şi autentic. Şi cum se poate promova mai bine o regiune decât prin produsele provenite din îndeletnicirea celor care vieţuiesc în acea zonă.

Doritorii găsesc zilele acestea în Băile Herculane diverse produse din piele lucrate manual, icoane pictate sau sculptate în lemn, ii cu motive româneşti sau obiecte din ceramică. Nu lipsesc nici bunătăţile pentru pofticioşi sau cei care doresc să se bucure de gusturi tradiţionale realizate chiar în gospodăriile bănăţene.
Vedetele târgului cu produse tradiţionale au fost cârnaţii de capră şi pastrama de ied care s-au vândut foarte repede spre bucuria producătorului. Chiar şi căţărătorii străini veniţi la Festivalul Turismului Activ la Băile Herculane au fost ademeniţi de aceste produse.
Nici răchia preparată din diverse fructe nu a lipsit de pe mesele producătorilor bănăţeni mai ales că licoarea bahică a devenit atât de apreciată în Banat încât i s-a organizat un festival care-i poartă numele, „Festivalul Răchiei din Banat”.
Aşadar timp de patru zile cei care vor veni la Băile Herculane se vor bucura de muzică, aer curat şi de produse autohtone din Banat.

Comentarii

comentarii