VIDEO Candidat independent la functia de primar al Resitei, retinut pentru 24 de ore

O întâmplare mai puțin obișnuită vine să scuture puternic campania electorală pentru alegerea primarului Reșiței, campanie care și așa se anunță destul de zgâlțâită, tumultoasă și furtunoasă. Mai exact, oamenii legii spun că unul dintre candidați, Laurențiu Bora, ar fi atact cu cuțitul un inspector antifraudă de la ANAF în timpul unui control. Iată ce spune IJP despre această problemă:

,,La data de 09 mai, în jurul orei 14, inspectorii din cadrul Serviciului Antifraudă Deva au efectuat un control la un restaurant din Reșița. Pentru faptul că a fost sancționat contravențional și urma să i se închidă restaurantul, administratorul acestuia, un bărbat de 34 de ani, din Reșița, l-ar fi atacat cu un cuțit pe unul dintre inspectori, cauzându-i leziuni ce necesită 12 zile de îngrijiri medicale și, de asemenea, i-ar fi sustras acestuia un laptop și actele de constatare pe care le întocmise.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj și furt, dosarul aflându-se sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Caraș-Severin, urmând să fie prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Reșița cu propunere de arestare preventivă”.

La rândul său, Parchetul Caraș Severin, a emis un comunicat de presă în care spune că:
,,În data de 09.05.2016, suspectul B. L. – administrator al SC L.B. SRL Reşiţa (candidat la funcţia de primar al Reşiţei), în urma controlului efectuat de inspectori antifraudă din cadrul DRAF 5 Deva, pentru că a fost sancţionat contravenţional şi i s-a comunicat că urmează să i se închidă localul situat în Reşiţa, l-a atacat cu un cuţit pe inspectorul antifraudă N.I.M., cauzându-i leziuni care necesită 12 (douăsprezece) zile de îngrijiri medicale şi, de asemenea, i-a sustras acestuia un laptop şi actele de constatare pe care le întocmise.

Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa pentru comiterea infracţiunilor de ultraj, faptă prev. de art. 257 alin. 1 C.pen. rap. la art. 193 alin. 2 din C.pen. şi de furt, faptă prev. de art. 228 alin. 1 din C.pen. cu aplic. art.38 alin.1 C.pen.
În cursul aceleiaşi zile, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul B.L. pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, faptă prev. de art. 257 alin. 1 C.pen. rap. la art. 193 alin. 2 din C.pen. şi de furt, faptă prev. de art. 228 alin. 1 din C.pen. cu aplic. art.38 alin.1 C.pen.

Faţă de suspectul B.L. s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, începând cu data de 09.05.2016 ora 23.10 până la data de 10.05.2016 ora 23.10, urmând ca în data de 10.05.2016 să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Reşiţa cu propunere de arestare preventivă faţă de B.L. pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi furt.
Menţionăm că urmărirea penală este fază a procesului penal, are caracter nepublic şi nu răstoarnă prezumţia de nevinovăţie”.

Pe surse am aflat că de fapt ANAF-ul ar fi pus ochii mai de mult pe ,,Casa bănățeană” suspectând personalul de acolo sunt nereguli. În data de 4 martie, la ,,Casa Banateana” a avut loc o megadescindere a ANAF-ului care a luat la puricat actele localului. Acțiunea în forță a inspectorilor și a jandarmilor, i-a nemulțumit pe clienții care umpleau sala la refuz. (Vezi aici ce s-a întâmplat atunci https://www.infocs.ro/jandarmii-si-anaf-ul-au-dat-buzna-peste-clientii-si-angajatii-de-la-casa-banateana/ )

În urma controlului de ieri, au fost descoperite nereguli iar inspectorii ANAF l-au anunțat pe Laurențiu Bora că-i închide afacerea pentru o lună. De aici a început scandalul.

Laurențiu Bora, candidat la funcția de primar independent al Reșiței, spunea încă din luna februarie că se simte hăituit și i se fac șicane de către anumite persoane, tocmai datorită faptului că vrea aă ajungă primar al orașului.

Comentarii

comentarii

One thought on “VIDEO Candidat independent la functia de primar al Resitei, retinut pentru 24 de ore

  • 10 mai 2016 la 16:56
    Legătură permanentă

    uffff…si acum noi pe cine mai votam mon cher?????(((()))

Comentariile sunt închise.