VIDEO Caras Severin are prefect nou. Al 9 -lea de la 1989

Ceremonia de învestire a noului prefect al judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, a avut loc la Palatul Adminsitrativ din Resita. Secretarul de stat Mihai Dan Chirică, a dat citire hotărârii privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Caraș-Severin, de către Florenţa Maria Albu şi exercitarea, tot cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Caraș-Severin de către Matei Lupu.

Acesta a precizat că este convins că „noul prefect, împreună cu subprefectul judeţului vor face o echipă solidă şi vor face faţă tuturor provocărilor şi vor lua, de fiecare dată, cele mai bune decizii. Am încredere că vor face faţă cu succes. Şi aş mai dori să spun ceva, şi anume, că relaţia dintre Consiliul judeţean şi Instituţia Prefectului trebuie să fie una foarte strânsă, pentru că, pe plan local, cele două instituţii nu pot funcţiona una fără cealaltă”. La rândul său, npul prefect al județului Caraș-Severin a declarat că va fi alături de toţi primarii, de Consiliul judeţean, celelalte instituţii sau ONG-uri: „Am creionat deja şi câteva priorităţi, una dintre ele fiind colectarea deşeurilor. Eu am fost primar şi m-am confruntat cu această problemă. Chiar miercuri vom avea o şedinţă pe această temă, la care vor participa şi reprezentanţii din acest domeniu. Este un proiect în derulare, pe care îmi doresc să îl finalizăm. Am de gând să inventariez şi tot ceea ce înseamnă haldă de stril pentru a încerca să le ecologizăm sau să le repunem în valoare în economie. Noi nu dispunem de bani, dar dispunem de legi, aici, la Instituţia Prefectului”.

Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a subliniat că noul prefect are o experienţă administrativă vastă şi este convins că îşi va îndeplini cu succes toate atribuţiile pe care le are din această funcţie.

Noul prefect al judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, s-a născut la data de 9 februarie 1962. Acesta a deţinut funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă timp de trei mandate, din partea PSD, în perioada 2000 – 2008 şi 2012 – 2016, a fost vicepreşedinte al Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian din 1994 până în anul 2000, iar din iunie 2016, până în prezent, consilier superior la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale. De asemenea, din anul 1986, până în 1994, a fost angajat ca inginer topograf la Intreprinderea Miniera Moldova Nouă.

Comentarii

comentarii