VIDEO Carne de pui cu legume în straturi şi garnitură de cartofi aurii

O reţetă uşoară. Probabil fiindcă am pregătit această reţetă la două săptămâni după revelion, am mers tot pe ceva uşor. Şi ce poate fi mai uşor decât un preparat din carne de pui şi legume pe lângă? Aşa că, am căutat prin balcon ce mi-a mai rămas pe acolo şi am găsit:

Cam 1 kg de cartofi pe care i-am curăţat şi i-am tăiat cubuleţe
două cepe galbene şi două cepe roşii – sănătoase
două fire de praz
vreo 10 fire de ceapă verde
o căpăţână de usturoi
doi ardei graşi
o conopidă pricăjită
jumate kg de ciuperci proaspete
o legătură de frunze de pătrunjel
sare, piper și ulei
Am tras o fugă până la Mona Lisa şi am luat carnea. Piept de pui – o bucată de vreo 350 de grame şi pulpe superioare. Tot de pui – pe care le-am dezosat şi am dat jos pielea de pe ele. Pieptul l-am tăiat în bucăţele mai mari.

Am trecut la treabă. Inutil să spun că am curăţat şi spălat legumele. Cert este că le-am tăiat în bucăți mai mari. Chiar şi ceapă – tocata, dar mai grosier. Prazul l-am tăiat în rondele cam de 1 cm. Ciupercile le-am spălat şi feliat pe cele mari după ce s-au scurs de apă.

Apoi, într-o ceşcuţă de ulei am tras carnea de pui. Cam 10 minute la foc mare până ce s-a făcut carnea pe 3/4. Am scos-o din cratiţă şi am călit, pe rând, toate legumele. Tot pe rând le-am scos în castoane. Sare şi piper am pus tot câte puţin. Ultimele au fost bucăţile de ardei gras şi buchețelele de conopidă. Când s-au pătruns bine, am pus peste ele și ceapă verde tocată, apoi carnea. Am amestecat, după care, am început să adaug legumele în straturi. Cu tot cu sosul pe care l-au lăsat. Fără să mai amestec ca să nu le sparg, am pus: ceapă şi prazul, ciupercile, usturoiul. Am pus sare, piper şi capacul şi am lăsat aşa vreo 15 minute. ATENŢIE! Nu se amestecă în oală. Doar se scutură, ca la sarmale, ca să nu se prindă. Am pus la sfârşit o mână de frunze de pătrunjel tocat, am pus din nou capacul, am mai lăsat un minut şi am stins focul. Separat am pus la prăjit în ceaun cartofii şi i-am lăsat până au devenit aurii.

Am scos o poartie generoasă, pe lângă am pus cartofi prăjiţi aurii. Nu am folosit pasta de roşii sau roşiile, nu am pus alte legume, fiindcă nu am vrut să obţin un ghiveci. Am folosit doar legume dulci, legume albe. Merge cu smântână dacă vă place.

Gata! Poftă bună! Merge pâine proapătă și un pahar de vin alb pe lângă. dar, tot la fel de bună este și o bere.

Era să uit – Mihai a filmat iar Lessie a făcut parada modei. S-a lăudat cu noua sa ținută vestimentară din colecția de primăvară. Având în vedere că s-a ospătat cu o porție generoasă de piept de pui prefiert, nu prea ne-a băgat în seamă. Chiar ne-a ignorat de data asta.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments