Turism

VIDEO Cascada Bigăr, comoara ce atrage turiștii si repune Caraș-Severinul pe harta turistica

Cascada Bigăr și-a câștigat deja renumele în România dar și în afara granițelor, iar în fiecare sfârșit de săptămână un număr impresionant de turiști alege să o viziteze. Printr-un proiect coordonat și finalizat de Asociația ViitorPlus, s-a reușit reabilitarea întregului loc. Turiștii ce ajung la Bigăr pot să coboare printr-un traseu amenajat până la baza cascadei. De asemenea, traseul se întinde până la izvorul din care izvorăște căderea spectaculoasă de apă. Pentru gurmanzi, localnicii pun la vânzare produse specifice zonei Banatului sută la sută naturale.

Rangerii din Administrația Parcului Național Cheile Nerei- Beușnița spun că, numărul turiștilor a crescut simțitor odată cu creșterea temperaturilor din marile orașe, ceea ce ia determinat pe mulți români să petreacă finalul de săptămână la Cascada Bigăr și prin împrejurimile zonei.

Inclusă într-un top mondial al celor mai frumoase căderi naturale de apă din lume, locul a început să fie vizitat și de turiștii străini, care nu ezită să pună Cascada Bigăr în agenda de vacanță atunci când aleg să viziteze România.

Cei care au mai vizitat cascada afirmă că în timpul săptămânii aglomerația nu este așa de mare. Problema cea mai evidentă în wekeend este lipsa locurilor de parcare. Spațiile amenajate sunt neîncăpătoare, cei mai mulți turiști alegând să parcheze mașina pe marginea drumului ca să fie cât mai aproape de obiectiv.În această privință cei din Administrația Parcului Național, au dat asigurări că în viitorul apropiat vor fi amenajate noi locuri de parcare pentru cei ce vin să petreacă finalul de săptămână la Cascada Bigăr.

Comentarii

comentarii