VIDEO Cascadori fara voie sambata pe DN 58 din cauza drumului alunecos

Grav accident de circulaţie pe DN58 Reşita – Caransebeş pe sensul de mers spre urbea de pe Timiș și Sebeș. În jurul orei 17, un prim autoturism a intrat în derapaj, s-a ,,zbânțuit” pe carosabilul alunecos, după care, indiferent de ce a vrut să facă șoferul, de cum a mișcat volanul, mașina a zburat în râpa din marginea drumului, undeva la o diferență de nivel de vreo 10 metri și la o distanță de vreo 20 de m de drum.
Aproape concomitent, la nici 200 de m distanță de locul accidentului, un alt autoturism ce se îndrepta în aceeași direcție, a avut aceeași soartă, doar că șoferul a fost mai norocos fiindcă terenul nu era așa de accidentat ca în primul caz. Din fericire, cu toate că în autoturisme se aflau mai multe persoane, nimeni nu a fost rănit. La fața locului au sosit două echipaje ale ambulanței și două mașini de intervenție de la ISU Semenic.

Cauza accidentului o constituie carosabilul – asfaltul – alunecos. Un autovehicul – mașină mare având în vedere cantitatea de substanță împrăștiată, a pierdut ulei sau a avut o avarie iar carosabilul este uns pe o distanță de mai bine de un km. Câțiva șoferi care au mai trecut pe acolo, spun că asfaltul este uns încă de aseară, dar cu toate acestea, nimeni nu a luat nici o măsură ca să spele carosabilul. Acest lucru a fost făcut de ,,moașele comunale ale orașului” – oamenii buni la toate. Ne referim aici la pompierii militari care au încercat să spele asfaltul cu jet de apă. Dar acest lucru este aproape imposibil, acolo este nevoie de un detergent special care să dizolve uleiul de pe carosabil. Apa simplă – este frecție la picior de lemn. Șoferii știu că DN58 este și așa un drum deosebit de alunecos și nu este săptămână fără cel puțin un eveniment rutier pe acest drum național.

Acum, șoferii care și-au avariat mașinile nu au decât să suporte reparațiile, sau să dea operatorul de drum în judecată. În zonă s-a circulat îngreunat aproximativ o oră în sistem dirijat de către agenții de poliție.

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „VIDEO Cascadori fara voie sambata pe DN 58 din cauza drumului alunecos

  • 22 mai 2016 la 12:51
    Legătură permanentă

    Cristian, pune-ţi cameră auto, te poate scăpa uneori de belele, că sunt mulţi retarzi pe drumurile patriei.

  • 21 mai 2016 la 21:10
    Legătură permanentă

    Am fost acolo cand s-au intamplat cele doua evenimente. Ma intorceam cu familia de la o plimbare dinspre Soceni spre Resita. Nu  ma grabeam aveam 60-70 km/h, in spatele meu era o skoda neagra cu nr. EFI sau EFL nu am vazut bine deoarece „pedala” in spatele meu la 1,5 m fiind gata sa tisneasca in depasire. Dupa cum se vede din primele doua imagini era un logan albastru inchis oprit pe dreapta pe sensul de mers spre Caransebes, asa era si in momentul evenimentului. Dupa ce am trecut cu cativa metri de acel logan oprit vitezomanul din skoda a tasnit in depasire moment in care dinspre Resita a aparut masina gri metalizat, soferul careia vazindu-l a incercat sa franeze dar poate prea brusc fiindca masina a inceput sa danseze efectiv pe carosabil iar pentru a evita ciocnirea frontala cu skoda a tras mult dreapta cazand efectiv in prapastie. Pe cel cu skoda nici nu l-a interesat ci a „pedalat” cat mai repede pentru a disparea din scena. Am oprit sa vad daca nu sunt victime timp in care soferul loganului albastru mi-a strigat sa-mi mut masina ca mai vine unul  si nu a zis bine si inca o masina combi alba a cazut in prapastie  prin acelasi loc. Vazand asta am luat masina si am plecat deoarece aveam si doi copii minori in masina.Eu il consider vinovat pe conducatorul skodei pentru producerea primului incident pentru ca conducatorul masinii gri metalizat a vazut in fata un logan rosu circuland regulamentar din sens opus si o skoda neagra in fata care depasea loganul si in disperare a ales iesirea in decor.Pentru soferul masinii combi alba nu am nici o explicatie de ce parca atras de un magnet invizibil s-a aruncat efectiv in aceeasi prapastie aproximativ in acelasi loc, poate ca impins de curiozitate uitandu-se la accidentul din fata atras si de volan involuntar .Nu am sesizat vreo pata de ulei asa de pronuntata incat sa aluneci in halul in care se arata pe filmare dar poate sunt eu un sofer mai prevazator si nu merg cu viteze „cosmice” pe drumurile Romaniei

Comentariile sunt închise.