VIDEO Cel mai bun prieten al omului a fost salvat de cei mai iubiți dintre reșițeni: pompierii militari

Salvare catel (4)Misiune grea și dificilă pentru pompierii militari din Reșița. Ei au fost solicitați să elibereze un câine ce rămăsese captiv într-un rezervor. Două zile a stat bietul animal captiv acolo până ce a fost găsit de stăpân. Un apel sosit la Pompierii Militari din Reșița i-a făcut pe aceștia să-și pună în practică toate cunoștiințele dobândite de-a lungul vremii: și de lăcătușerie, și puțin alpinism și tot ce se cere când vrei să salvezi o viață. Nu contează a cui, este vorba de o viață.
Un bărbat din Reșița le cerea ajutorul pompierilor militari. Omul are o colibă și o grădină la marginea orașului pe Strada Fântânilor unde își cultivă ceva verdețuri și își petrece mare parte din timp fiind la pensie. Pensionarul nostru are și un cățel, de fapt cățea, foarte jucăușă de care este foarte atașat.
În urmă cu două zile, stăpânul a eliberat-o pe Lola din lanț pentru a se mai mișca, numai că, Lola s-a luat după o pisică și a alergat-o până ce pisica s-a refugiat printr-o gaură mică în interiorul unui rezervor dezafectat. Cățeaua a vrut să intre după pisică, numai că, fiind mult mai mare ca și gaura, a rămas acolo înțepenită.
Stăpânul cu alți vecini a făcut tot ce i-a stat în putință să scoată animalul din capcană, numai că, acestuia i-a rămas capul înțepenit acolo. Într-un final, omul a cerut ajutorul pompierilor militari.
Pompierii militari s-au chinuit mai bine de două ore să taie cu flex-ul și fierăstrăul o fereastră în peretele rezervorului și primul lucru pe care l-au făcut, a fost să-i dea cățelușei să bea apă. Apoi, cu mare grijă, pompierii au reușit să elibereze animalul care a fost trecut imediat acolo unde îi era locul: în curte și legată fiindcă este foarte neastâmpărată.

Comentarii

comentarii