VIDEO Consiliul Județean nu are bani pentru drumurile județene, dar are sperante

Consiliul Județean nu are bani pentru drumurile județene așa că vrea să le refacă prin finanțări europene sau naționale. Deși deocamdată –  doar pe hărtie, Consiliul Județean a mai făcut un pas spre modernizarea drumurilor din județ, care sunt un coșmar la ora actuală, atât pentru cărășeni, cât și pentru cei care ne vizitează județul.

Astfel că, în ultima ședință ordinară a administrației județene au fost aprobate 5 proiecte de hotârări privind documentația tehnico-economică și a indicatorilor tehnico-economici privind modernizarea unor drumuri din Caraș-Severin. Sunt vizate: modernizare pe DJ 608B, Zorlencior-Zorlențu Mare, DJ 608B, reabilitare DJ 608B, Constantin Daicoviciu-Copăcele, modernizare DJ 608B Copăcele-Zorlencior, reabilitare DJ 571G, Gîrbovăț-Lăpușnicul Mare 4, reabilitare DJ 571 F (DN 57B) Eftimie -Murgu. Pentru că bugetul administrației județene nu permite reabilitarea sau modernizarea de drumuri, se vor accesa fonduri fie prin proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării, fie prin accesarea de fonduri europene.

”Acest demers al nostru a fost făcut astfel încât să acoperim o mare parte din județul Caraș-Severin, și spuneam și în ședințele anterioare, că am gândit aceste modernizări de drumuri județene să fie făcute pe tot ceea ce înseamnă finanțare externă, pentru că bugetul propriu al Consiliului Județean nu poate suporta modernizare de drumuri județene, atunci noi încercăm să obținem finanțare prin tot ceea ce se poate obține finanțare”, a precizat Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean.

De asemenea, Consiliul Județean a predat prin adoptarea unei hotârări anterioare, două drumuri din județ către Compania Națională de Investiții ”CNI” S.A care are ca obiectiv refacerea drumurilor județene calamitate DJ 587 Fârliug-Duleu și DJ 585 Duleu intravilan, precum și DJ 572 Berzovia-Vermeș.

Comentarii

comentarii