VIDEO Copaci masacrați și defrișare sălbatică în Defileul Minișului la cascada mică

Cascada Minis (22)Jale si distrugere pe Valea Minișului, mai exact, între Cascada Bigăr si intersecția DN 57 Oravița – Anina. Nu se știe din ce motive și nici cine, a tăiat- mai exact, amăcelărit copacii tineri și arboretul din jurul cascadei care de obicei vara seaca. Este un loc frumos, structura geologică a acestei cascade seamănă mult cu structura Cascadei Bigăr- Coronini. Și aceasta cascadă este unică în felul ei fiindcă apa vine din munte și se revarsă în perdea peste o peșteră pe care o ascunde exact ca în povești și filmele cu haiduci. Și aici, ca la Bigăr, apa cade peste o structură calcaroasă, dar poroasă pe care s-a prins o pătură de mușchi verde în această perioadă.

Cert este că locul este foarte frumos, este mult mai vizibil acum după defrișarea sălbatică a pădurii. În ori si ce scop a fost făcută și au făcut-o, pe lângă răul făcut pădurii, au făcut și un bine: cascada și peștera este vizibilă din drum, din mașină. Dar, este păcat de dezastrul ce a rămas acolo, de copacii masacrați, de trunchiurile aruncate de-a valma, peste tot.
Priviti și dumneavoastră imaginile și sperăm ca acest material să fie un semnal de alarmă pentru cei ce se ocupă de ,,păstorirea” pădurii.
O fi ea pădure și parc natural, chiar rezervație, dar asta nu înseamnă că trebuie acționat ca în codru.

Comentarii

comentarii