VIDEO Credință și unitate în rugăciune la hramul Catedralei Episcopale din Caransebeș – mii de credincioși și sobor de ierarhi

catedrala2În prima Dumnică după Sfintele Paști, Duminica Tomii, Catedrala episcopală din Caransebeș și-a prăznuit hramul.
Sărbătoarea a început la orele dimineții, printr-o procesiune a soborului de ierarhi, preoți și diaconi, alături de numeroși credincioși. Înaltele fețe bisericești și clerul din oraș și județ, s-au îndreptat pe jos prin piață de la reședința episcopală și până la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeș.
Sfânta Liturghie solemnă a fost oficiată de către ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei,  înconjurat de un sobor de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române alături de un impresionant sobor de preoţi şi diaconi.
La slujbă au participat autorităţile locale în frunte cu primarul Marcel Vela, primarul din Reșița- Mihai Stepanescu, viceprimarul Galescu, consilerii locali, autorități locale și judeţene, civile și militare, slujitorii altarelor din Caransebeş, însoţiţi de credincioşi, tineri şi copii, precum şi mii de credincioşi din Caransebeș şi împrejurimi.

Dintre aceștia, foarte mulţi s-au împărtăşit cu sfintele taine, în prezența lucrătoarea a Moaștelor Sfântului Cuvios Antonie cel Mare de la Iezerul Vâlcii, aduse în Episcopia Caransebeșului de către o delegație a Arhiepiscopiei Râmnicului condusă de PS Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmniculu. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Armonia” al Arhiepiscopiei Tomisului.
La final, fiindcă este și ,,Ruga Caransebeșului” , în piața din fața catedralei, a fost prezentat un scurt moment folcloric, iar apoi, potrivit tradiţiei din Banatul Montan, Marcel Vela, primarul Municipiului Caransebeş alături de ,,prota”, a deschis „Ruga de la Oraş”.
În cursul serii, ierarhii prezenţi alături autorităţile locale, au participat la un concert al Filarmonicii Banatul din Timişoara susţinut în piaţa Miron Cristea din faţa catedralei episcopale.
Reporter: diac. Nicolae Codrea
Imagine: Darius Herea

Comentarii

comentarii

One thought on “VIDEO Credință și unitate în rugăciune la hramul Catedralei Episcopale din Caransebeș – mii de credincioși și sobor de ierarhi

Comentariile sunt închise.