VIDEO Banatenii s-au reprofilat – In loc de păsule si curechi, au culturi de canabis intre Caras Severin si Timis

Urmare a comunicatului din data de 11.10.2017, http://www.diicot.ro/index.php/arhiva/2218-comunicat-de-presa-12-10-2017, revenim cu următoarele precizări suplimentare:

Imagini – versiunea pentru download

Imagini – versiunea pentru download

S-a reținut faptul că inculpatul ALTSTADTER CRISTIAN LOREDAN, cetățean german de origine română, împreună cu alți doi cetățeni români – ILINCA IOAN BOGDAN și BÎRNAZ CONSTANTIN ADRIAN – au constituit un grup infracțional organizat, având ca scop derularea unei activități ample pe linia traficului cu droguri de risc, concretizată în dezvoltarea și întreținerea, la limita dintre județele Timiș și Caraș-Severin, a mai multor culturi de cannabis, amplasate pe 4 parcele diferite.

Pentru disimularea culturilor, inculpații au ales o zonă izolată, fără drumuri de acces auto în proximitate, scop în care s-au folosit și au adaptat condițiile georgrafice din zonă, conform propriilor necesități. Astfel, inculpații au ales o zonă cu vegetație deasă, în mijlocul căreia au defrișat o porțiune de cca 2300 mp, pe care au amenajat canale de irigații, folosindu-se de un pârâu din apropiere, de unde apa era canalizată către culturi cu ajutorul unor pompe.

Inculpații făceau deplasări periodice în zona astfel amenajată, pentru diferite activități de întreținere a culturii și de stimulare a creșterii plantelor cu ajutorul unor îngrășăminte.

După ce plantele ajungeau la maturitate, inculpații culegeau inflorescențele cu conținutul cel mai bogat în THC, pe care le transportau la un imobil situat pe raza loc.Blajova, jud.Timiș, unde amenjaseră un veritabil laborator de uscare a cannabisului. În fiecare cameră a imobilului erau amplasate folii, pe întreaga suprafață a camerei, pe straturi succesive, astfel încât să permită uscarea rapidă a unor cantități mari de cannabis.

După finalizarea acestui proces, drogurile erau ambalate și comercializate, doar en-gros, în cantități de minim 1 kg, către diferiți dealeri din țară, însă există indicii că o parte a drogurilor erau scoase și din țară, cu destinația Germania, unde liderul grupării își are domiciliul.

Cantitatea rezultată de pe plantația astfel depistată se ridică la 2,5 tone.

Membrii grupării comercializau drogurile cu prețul de 4000 euro/kg (aspect constatat și cu ocazia flagrantului organizat în cauză), valoarea estimată a cantității de droguri care ar fi fost destinată comercializării, după finalizarea procesului de preparare, fiind de circa 1.300.000 euro, ”la prima mână”. În condițiile în care, o astfel de cantitate trece însă prin mai multe rânduri de dealeri intermediari, situația face ca la consumatorul final, prețul să ajungă la 10 euro/50 lei per gram, aspect care face ca valoarea de piață a cantității depistate să fie estimată la cca 4 milioane euro.

În prezent, cercetările au fost extinse față de alte 4 persoane implicate în activitățile infracționale ale grupării.

Comentarii

comentarii

One thought on “VIDEO Banatenii s-au reprofilat – In loc de păsule si curechi, au culturi de canabis intre Caras Severin si Timis

  • 13 octombrie 2017 la 18:58
    Permalink

    In sfarsit vedem si actiuni concrete de a scoate varDza diavolului din societatea romaneasca. Ganditi-va cati copii sunt acum la adapost de aceasta buruiana venita direct din iad si care iti distruge viata inca de la primul fum la mana a doua. Sunt studii facute de cercetatorii britanici care arata clar ca mariguana este cheia ce deschide usa catre lumea drogurilor de mare risc, de risc mijlociu si de risc cumpatat si dupa ce bacteria TCH iti penetreaza ARNul creierul nu va mai raspunde la comenzile proprii si in curand, explica aceeasi cercetatori britanici, vei ajunge prada drogurilor de risc EXTREM: alcool, tutun, zahar si mai ales… speranta ca totul va fi bine.Articolul nu mentioneaza ca Politia a distrus drogurile prin ardere la temperaturi de 29 grade Fahrenheit. Fiind un drog periculos inginerat genetic in laboratoarele lui Satan  agentii DIICOT au distrus intreaga recolta priun arderea unor cantitati mici, de doar cateva grame odata…

Comentariile sunt închise.