VIDEO Cutremur la Reșița, peste 100 de copiii surprinși în sala Palatului Cultual

O adevărată mobilizare de forțe în această dimineață la Teatrul de Vest din Reșița, în cadrul unui exercițiu. Echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Semenic”, ale Jandarmeriei, Poliției, și Ambulanță, dar și echipe de voluntari specializați în acordarea primului ajutor, reprezentanți ai Crucii Roșii, echipe de intervenție de la E.ON și Enel, dar și membrii ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin Reșița au împânzit zonele din imediata apropiere a Teatrului de Vest din Reșița.
,,În data de 03.03.2015, ora locală 10.30, în zona Timiş – Caraş-Severin s-a produs un cutremur cu agnitudinea de 5,4 grade pe scara RICHTER, la o adâncime de 15 km, cu epicentrul în localitatea Banloc. Cutremurul a durat 15 de secunde şi a fost urmat de două replici de 4,7 respectiv 3,8 grade pe scara Richter. În urma producerii cutremurului s-au înregistrat avarii la reţelele de electricitate, gaz şi apă, au fost afectate numeroase imobile dintre care şi Teatrul de Vest Reşiţa unde s-au prăbuşit elemente de construcţie și s-a produs un incendiu” spune un comunicat al ISU Semenic.

[youtube id=”igM4hLgLd6Q”]

În sală, pe timpul producerii seismului, se aflau circa 100 de elevi din clasele I-IV de la Colegiul Naţional Traian Lalescu şi Şcoala Gimnazială nr. 2 din Reşiţa.
6 persoane au fost rănite.

,,În ultima perioadă, pe teritoriul României, s-au înregistrat mai multe cutremure de magnitudine redusă sau moderată. Aceste evenimente au devenit ”subiecte de top” în mass-media și astel au fost transmise către populaţie informaţii discordante cu privire la măsurile şi modul de comportare cu prilejul unui astfel de eveniment.

În acest context, Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi-a propus demararea unei campanii naţionale de informare preventivă, al cărui obiectiv principal este conștientizarea, informarea şi pregătirea populaţiei pentru a reacţiona corect în situaţia producerii unui cutremur” se mai spune de către responsabilii ISU.

În cadrul campaniei „NU TREMUR LA CUTREMUR”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin, împreună cu membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin şi cu sprijinul Teatrului de Vest din Reşiţa şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, au efectuat un exercţiu privind managementul unor situaţii de urgenţă generate de producerea unui seism.

Comentarii

comentarii

5 thoughts on “VIDEO Cutremur la Reșița, peste 100 de copiii surprinși în sala Palatului Cultual

  1. Daca cititorul nu este atent, atunci pateste ca altii, in fine………….vorbe aiurea de care eu chiar nu am timp. Recomandarea ramane valabila.
    editor

  2. Editor, nu trebuie ca cititorul sa fie mai atent. Trebe ca informatia sa fie mai clara. Ca nu e Kant sa imi iau notite.

  3. „Neica” mie nu mi se pare normal sa spuneti ca a fost o simulare abea la sfarsit.Atentie mare,nu e prima data cand foslositi o tactica din asta marsava sa faceti lumea sa va acceseze

  4. Neica, numai prostii cunosc oameni prosti. Daca citeai un pic mai atent, poate si intelegeai ca era vb de un exercitiu.

  5. sunteti niste prosti ,faceti un jurnalism de proasta calitate in cautarea senzationalului panicati lumea!

Comments are closed.