VIDEO Dacă vă interesează: cine a fost Zavaidoc?

zavaidocÎn data de 13 ianuarie 1945 a încetat din viaţă Marin Teodorescu, recunoscut sub numele de Zavaidoc, unul dintre cei mai mari cântăreţi de muzică populară românească şi lăutărească din perioada interbelică.

În acea perioadă, muzica lui Zavaidoc afost la mare căutare. Vocea lui puternică rasuna în saloanele pline ale restaurantelor vestite ale vremii.
Era cerut în toate colţurile ţării. A avut numeroase turnee în cele mai importante oraşe ale ţării, Iaşi, Arad sau Timişoara, dar a făcut furori şi la Paris, în 1937, la Expoziţia Universală, când a însoţit delegaţia României.
Ar fi putut ajunge solist de operă, dar cum toate restaurantele renumite ale Piteştiului şi mai apoi ale Bucureştiului se băteau să-l aibă în program, a ales banii.
Patronii de restaurante se băteau să-l aducă pe Zavaidoc în localurile lor, pentru patima cu care cânta ţinea oamenii la masă nopţi întregi.
A murit la doar 48 de ani din cauza unei nefrite şi a unui puseu de hipertensiune arterială, lănsând în urma sa un munte de lacrimi şi durere.

Comentarii

comentarii