VIDEO Debut de autor: Reșițeanul nostru, Vlad Crânganu- de la rock la blues şi înapoi, la rock

Nu mică mi-a fost bucuria când am primit pe fb un clip cu Vlad Crânganu interpretând la chitară o piesă. Suna deosebit, sună foarte bine. M-am gândit că ,,uite mă ce bine interpretează copilul ăsta la chitară, o piesă americană probabil”. E, dar surpriza a fost deosebită, la fel ca și bucuria, când am citit că de fapt, tocmai ascultasem prima compoziție a lui Vlad, prima lui piesă de autor. Până aici, Vlad a interpretat piesele altora, de acum, le cântă pe ale lui.
Deci, Vlad interpreta propria creație. Și fiindcă – chiar este o piesă deosebită și mai ales, fiindcă Vlad are nevoie de părerea noastră, vă propun să ascultați și voi această interpretare deosebită. Se simte sufletul în ea.
Felicitări Vlad! Aștept recidiva.

[youtube id=”oz4PYlGPAMI”]

Iată și câteva date și gânduri despre artistul Vlad Crânganu, fiindcă Vlad, cunoaște de mult atmosfera de spectacol și ,,cândura de scenă”. Nu îmi aparțin, dar sunt cuvinte frumoase și adevărate.

Vlad Crânganu are 24 de ani, este student, locuieşte la Reşiţa şi este fondatorul şi chitaristul tinerei trupe „Sens Unic”. Vlad şi-a descoperit pasiunea pentru acest instrument de mai mult timp, însă prima chitară şi-a permis să şi-o cumpere abia în urmă cu 6 ani.

Este ceea ce s-ar putea numi un „autodidact”. Primele acorduri le-a cântat „după ureche”, reproducând bucăţi din piesele care îi plăceau. A urmat perioada în care şi-a căutat şi a învăţat să interpreteze acorduri de pe internet, fiind, după propriile declaraţii, dar şi cele ale membrilor formaţiei, un perfecţionist care poate sta ore întregi pe zi în compania chitarei.

În urmă cu trei ani, împreună cu alţi tineri a format prima trupă, care însă nu a apucat să aibă niciun nume, ea destrămându-se în scurt timp. A intrat apoi într-o perioadă de căutări şi experimente, timp în care componenţa formaţiei a suferit modificări dese, până când, în cele din urmă, s-a stabilizat, astfel încât trupa să poată să poarte şi un nume – „Sens Unic”.

În toţi aceşti ani, formaţia lui Vlad a susţinut concerte la marile spectacole de la Reşiţa şi Caransebeş, având chiar o ieşire peste hotare, la Festivalul „Rock’n River” din Pancevo, Serbia, în vara anului trecut, manifestare la care tinerii noştri s-au bucurat de un succes neaşteptat. Între două concerte, trupa a evoluat şi la diferite evenimente culturale sau în diverse localuri, la evenimente private, totul doar de dragul bucuriei de a cânta.

În cei trei ani de când Vlad s-a „înregimentat” într-o formaţie, el a compus mai multe melodii, de cel mai mare succes bucurându-se piesa „Autostop”, bisată la aproape toate concertele.
Iată însă că, în urmă cu doar câteva zile, Vlad Crânganu a intrat în atenţia internauţilor printr-o postare pe Facebook în care interpretează un alt gen muzical, piesa „Walking Blues” adunând, în doar câteva ore, mii de vizualizări, multe comentarii apreciative şi nenumărate „like”-uri.

Luând legătura cu tânărul chitarist, acesta ne-a declarat: „Melodia «Walking Blues» este prima mea compoziţie proprie instrumentală, în care abordez un alt gen muzical, unul care mi-a plăcut mereu, pentru că întotdeauna am ascultat cu mare plăcere piesele lui Gary Moore şi Santana, pe care-i consider adevărate genii ale muzicii. La un moment-dat, m-am gândit să încerc şi eu, a fost, dacă vreţi, un fel de provocare pentru mine, am aşteptat un moment prielnic, în care sufletul a găsit mai uşor calea către degete şi către acorduri, şi iată ce a ieşit – «Walking Blues». Mă bucur că piesa are un succes atât de mare şi, sincer să fiu, chiar nu mă aşteptam. Acest lucru îmi dă încredere, aşa că pe viitor aşteptaţi-vă la o altă compoziţie proprie, tot instrumentală, o improvizaţie rock, care sper să vă facă cel puţin tot atât de mare plăcere”.

Comentarii

comentarii