VIDEO Deputatul Valentin Rusu, suspect de abuz și ocupare abuzivă a domeniului public ?

Deputatul Valentin Rusu – a ocupat abuziv o bucată de teren de aproximativ 250 de metri pătrați în mijlocul orașului, în Lunca Pomostului – în zona VIP sau ,,la căsuțe” – cum i se mai spune. Cu alte cuvinte, domnul deputat s-a făcut stăpân pe o parcelă de teren din domeniul public al Municipiului Reșița.

[youtube id=”RoctJxDGkSs”]

Funcționarii Primăriei Municipiului Reșița, au început demersurile de sancționare a d-lui deputat pe motivul că folosește în interesul său o parcelă aflată pe domeniul public – terenul din fața casei sale situată pe Strada Nicolae Titulescu, colț cu Bulevardul Revoluția din Decembrie, mai exact, vis a vis de defuncta termocentrală 7 Noiembrie.

Prin anul 2011, tatăl deputatului Valentin Rusu, cel ce era proprietarul casei la acea vreme, a solicitat Consiliului Local Reșița terenul respectiv, mai exact – o dezlipire pentru bucata de teren în suprafață de peste 250 de metri pătrați. Și atunci au fost discutii și atunci au fost consilieri și reșițeni care s-au opus acestei ,,împroprietăriri” cu teren din spațiul public.

Deputatul Valentin Rusu, nu a ținut cont de nimic și a amenajat terenul, l-a săpat, a plantat flori și l-a împrejmuit cu un gard viu din brad. „Există o autorizație de construcție, am avizele necesare de la Inspecția în Construcție și primărie, sunt cu toate taxele plătite la zi, inclusiv la primărie. În plus, am acordul vecinilor” a declarat deputatul Rusu colegilor de la argument-cs.

Numai că, lucrurile nu stau deloc așa. ,,Terenul în cauză este proprietatea domeniului public. Primăria are o autorizație de construcție, nr. 158/ 12 septembrie/2014, pentru lucrări de amenajare peisageră. Prin proiect, acolo se va amenaja un spațiu verde de odihnă și recreare pentru toți reșițenii. Acolo s-a adus pământ vegetal, au depozitate materiale de construcții și s-a plantat tuia. Vom analiza situația creată, după care vom lua măsurile legale ce se impun“ spune Cornelia Burileanu, șef serviciu în cadrul Primăriei Reșița.
,,Polițiștii comunitari i-au lăsat în ușa casei deputatului o invitație pentru a veni la poliție, în vederea lămuririi situației. Dacă se va constata săvârșirea vreunei nereguli, iar deputatul va refuza să intre în legalitate, Valentin Rusu va fi amendat” spune comandantul Poliției Locale Reșița, spune directorul executiv al instituție, Alexandru Ciati.

Comentarii

comentarii

7 comentarii la „VIDEO Deputatul Valentin Rusu, suspect de abuz și ocupare abuzivă a domeniului public ?

 • 26 februarie 2015 la 15:59
  Permalink

  Va deranjeaza ca Primaria a indraznit sa ia masuri impotriva unei ilegalitati? A deranjat cumva cuibul de viespi si acum lansati atacuri la adresa primarului? Tipic pentru frustratii struto-camile portocalii. E domeniul public si nu avea dreptul sa faca niciun fel de amenajari fara autorizatie. Oricine incalca legea, sa raspunda, indiferent ca e deputat, senator, presedinte etc.

 • 25 februarie 2015 la 11:11
  Permalink

  pentru ca a amenajat terenul respectiv, nu cred ca este rau.

 • 25 februarie 2015 la 10:21
  Permalink

  Bai frate, dar chiar nu mai exista nici o limita? Asta nu s-a uitat la tot bulervadul ala de ,,casute” care sunt acum adevarate viloace? Cine  dracu a mai facut asa ceva in orasul asta? Chiar este Resita sat fara stapani si fara lege de-si permit unii si altii sa faca asa ceva? sa sfidezi un oras intreg? Unde vrea muschii lor. Promit ca daca nu se rezolva aceasta problema, ca voi strange semnaturi de la resiteni pentru demiterea consiliului local si actionarea in judecata a Primariei. S-a intrecut ori ce limita cu aceasta noua gafa marca V.R. Este mai tare si ca aia cu butoanele, pe bune!ps Pun pariu ca va candida din nou la viitoarele alegeri. Sau poate vrea primar, mai stii? Fara pic de respect, Chelu   

 • 25 februarie 2015 la 10:14
  Permalink

  Foarte bine ca a amenajat. Perfect. A scutit orasul de o cheltuiala in plus. Acum, primaria poate monta in bune conditii mobilierul urban in acea zona. Da? Daca este asa, proimit ca in weekend sa ma pun acolo cu cortul, sa fac un gratar, sa ma fac si eu stapan pe o bucata din teren.  

 • 25 februarie 2015 la 10:12
  Permalink

  la placinte – inainte! ce buni sunt unii de luat de la noi, de la ,,boborul,, si masa buna de votat. De fapt, dansul nu face altceva decat au facut mai cam toti guvernantii de dupa ”90 incoacea: ii place ceva? pune mana si ia, si gata! nu m-ar mira sa-si dea si vreo un proiect de lege in acest sens. 

 • 25 februarie 2015 la 10:09
  Permalink

  Daaaaaa!?  pai daca se poarta luatul cu japca, pun si eu vreo 3 tufe si 2 patrinjei in fata blocului, la bulivar. Ok? Si atunci, vreau si eu o bucata de teren din parcul din fata blocului. De ce numai altii si eu nu? Are in plus ce ? fata de noi, ceilalti?  

 • 25 februarie 2015 la 10:06
  Permalink

  Chiar este deputat acest domn? Este dansul parlamentar de Caras Severin ? Nu de alta, dar…………ce-a facut , sau ce a spus domnia sa in Parlamentul Romaniei, despre problemele din Resita si Caras Severin? Sau, o fi spus si nu l-am auzit eu ? Credeam ca s-a retras – cum probabil era mai bine. Facea loc altora care , macar sa vorbeasca despre problemele judetului ar fi bine sa o faca.I M. Draghia

Comentariile sunt închise.