Actualitate

VIDEO Dezastru ecologic la Câlnic – pentru al patru-lea an consecutiv, pădurea ia foc

Un puternic incendiu de vegetație a izbucnit azi dimineață în marginea unei păduri de la marginea Reșiței, în cartierul Câlnic.
Probabil că cineva a aprins intenționat iarba uscată de atâta secetă sau o fi aruncat o țigare aprinsă, cert este că flcările au cuprins cu repeziciune vegetația uscată fiindcă la Reșița nu a mai plouat serios de multe timp. Totul este uscat, totul este veștejit și nu este nevoie decât de o scânteie pentru a provoca un dezastru fiindcă în zonă sunt litiere de salcâm și rășinoase.

Foc Calnic (23)
Flăcările au scăpat de sub control și au intrat în pădurea de molid pârjolind totul în cale. Focul a cuprins brazii și o plantație de molid din apropiere. Focul a intrat în cimitir și s-a apropiat de case aprinzând acoperișul unei anexe.
Foc Calnic (16)
Pentru oprirea și lichidarea focului au intervenit pompierii militari de la ISU Semenic, angajații Primăriei Reșița de la Situațiile de Urgență și localnicii care s-au luptat cu focul întreținut și de un vânt destul de tare, mai bine de 6 ore. La nici 20 de metri de locul incendiului, se afla o stație de carburanți.
Foc Calnic (26)
În prezent o cauză exactă a focului nu se cunoaște, dar este cunoscut faptul că incendierea pajiștilor uscate este o practică generală a crescătorilor de animale. Cu toate că există legi care interzic și pedepsesc acest lucru, până în prezent în Caraș Severin, nimeni nu a fost prins și nici amendat niciodată.

Pompierii se gândesc cu groază la ce va fi la toamnă în cazul în care seceta continuă fiindcă incendiile de vegetație au început să își facă simțită prezența încă de la jumătatea lunii iulie.

Comentarii

comentarii

One thought on “VIDEO Dezastru ecologic la Câlnic – pentru al patru-lea an consecutiv, pădurea ia foc

  • focul este pus intentionat . asta ptr a nu mai solicita aviz de mediu ptr defrisare si extragere aur

Comentariile sunt închise.