VIDEO Dezbatere publica pe tema transportului în comun si a mobilitatii urbane la Resita

Primăria Reşita a găzduit o dezbatere publică pe tema dezvoltării transportului în comun. În cadrul întâlnirii a fost prezentată prima versiune a planului de mobilitate urbană, o strategie pe termen lung a transportului, pe baza căreia se vor efectua studiile de fezabilitate şi se vor accesa proiectele europene.
Potrivit planului de mobilitate urbană prezentat astăzi în cadrul dezbaterii de la Primăria Reșița, în următorii 15 ani municipiul ar trebui să poată beneficia de o rețea de transport public asemeni orașelor din Occident. Planul, care se află abia la prima versiune, cuprinde o serie de proiecte ce ar putea primi finanțare de la Uniunea Europeană pentru reabilitarea infrastructurii, a căilor de rulare, pentru realizarea de parcări, pentru reabilitarea stațiilor sau achiziția de vehicule de transport.

Toate planurile de acțiune prezentate în cadrul întâlnirii de la primărie ar valora peste 135 de milioane de euro, sumă ce poate fi accesată în tranșe de la Uniunea Europeană.

În acest moment în municipiul Reșița transportul în comun este deficitar. Autobuzele puse la dispoziția călătorilor sunt foarte vechi și se deplasează cu o viteză mai mică de 20 de kilometri pe oră. Mobilitatea populației se face exclusiv cu ajutorul acestor autobuze, rețeaua de tramvaie fiind desființată în anul 2010.

Comentarii

comentarii