VIDEO Distracţie pe Semenic în zăpadă mare, ceaţă și cod galben

Chiar dacă temperatura a fost sub zero grade iar ceaţa și ninsoarea acoperea totul, Muntele Semenic a fost luat cu asalt de turiști. Aceştia au profitat de acest sfârşit de săptămână. Cât despre codul galben anunțat de meteorologi, pe Semenic acesta s-a făcut simțit joi și vineri, iar sâmbătă a lăsat-o mai moale.

Zăpada a stăpânit muntele iar drumul de acces de la de la Pasul Prislop spre Platoul Semenic, a fost închis. Azi când vântul s-a mai potolit, au intervenit drumarii, dar accesul pe munte a fost permis numai vehiculelor cu lanțuri pe pneuri sau celor tip suv. Acțiunea a continuat aproape toată ziua ți în jurul orei 15, drumul a fost curățat. Autofrezele acționează încontinuu pentru a îndepărta zăpada adusă de viscol.

Care cu autoturismele proprii, care cu autobuzele sau microbuzele, toţi cei sosiţi pe munte au știut că au un singur lucru de făcut: să distreze cât mai bine şi să profite cât mai mult de zăpada ce are în unele locuri și doi metri în troiene.

Cu toate că ceaţa acoperea totul şi temperatura era sub zero, turiştii s-au bucurat de săniuş. Toţi au stat pe pârtii atât cât au putut rezista la frig. Când gerul i-a înfrânt, oamenii au plecat în cabane sau s-au oprit la o cană de vin fiert.

Pentru următoarele 48 de ore, meteorologii au anunțat cod galben de ninsoare și vânt puternic. Rămâne de văzut ce va fi cu adevărat la fața locului fiindcă muntele oferă multe surprize.

[youtube id=”bJNW_FIk4yU”]

Comentarii

comentarii