VIDEO Doua proiecte cuturale ale comunității maghiare în Caraș Severin

Asociația maghiară ,,Diaspora Biserică și Școală” a organizat în perioada 15 septembrie – 10 octombrie 2017, două programe culturale. Aceste au fost realizate cu sprijinul Consiliul Județean Caraș-Severin.

Primul proiect intitulat ,,Turneu cultural în mai multe orașe” s-a desfășurat cu participarea Corului Ghiocelul din Reșița. Programul cultural a fost prezentat pentru comunitățile maghiare din Reșița și din Bocșa. Tinerii artiști au prezentat publicului cântece populare maghiare. Corul ,,Ghiocelul” înființat in anul 2007, prin activitatea sa, contribuie la promovarea culturii maghiare în județul Caraș-Severin.

Al doilea proiect- ,,Seară de cântece populare” a fost organizat în clădirea „Biserică și Școală” din Reșița în data de 6 octombrie. Publicul cărășan a avut parte de o seară minunată. Formația ,,4+2 Aszinkron” din Tormac, a asigurat o atmosferă plăcută. Cei prezenți au mărturisit că niciodată n-au avut parte de o astfel de petrecere muzicală la Reșița.

În numele oamenilor implicați în proiect, mulțumim sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, care de mai mulți ani sprijină munca asociației de a păstra și de a promova cultura etniei maghiare din Banat.


Președintele Asociației Diaspora Biserică și Școală
Preot Reformat Megyasszai Attila

Comentarii

comentarii