VIDEO Drum dezastru si plin de Gropi spre Ocna de Fier

Deşi se afla la numai câţiva kilometri de un drum naţional, una dintre cele mai frumoase zone turistice din Caraş-Severin, Ocna de Fier – Dognecea, este aproape izolată din cauza stării deplorabile a drumului de acces. Plin de cratere, acesta pune la grea încercare nervii şoferilor care sunt nevoiţi să-l parcurgă.

Drumul Judeţean 586 este un adevărat coşmar pentru şoferii care sunt nevoiţi să-l parcurgă. Este drumul care duce spre Dognecea şi Oraviţa. Zona turistică este una de excepţie. Din groapă în groapă, nu au ce să ocolească dacă vor să iasă cu maşina întreagă la liman. Drumul arata ca după bombardament de ani de zile, timp în care localnicii nu au primit decât promisiuni că se va reabilita. Din păcate, fiind drum judeţean, consiliul local nu poate interveni la repararea lui nici măcar pe raza comunei pe care o străbate.

Anul trecut, lucrările de reparaţie pentru tronsonul de drum Bocșa – Ocna de Fier a fost scos la licitaţie şi adjudecate de o firmă din Timișoara, însă aceasta nu a respectat contractul, nu a realizat nici o reparaţie aşa că, acum, acesta a fost reziliat şi întreaga procedură de licitație se va relua. Consiliul Judeţean a demarat procedurile de executare silită pentru suma depusă ca şi garanţie de către firmă respectivă din Timişoara.

Reprezentanţii Direcţiei de Drumuri Judeţene, spun că a fost aprobat bugetul CJ şi dau asigurări că vor relua procedurile de atribuire a lucrărilor pentru acest drum după ce contractul încheiat anterior a fost reziliat deoarece firma nu a executat nici o lucrare, deşi o câştigase.

Lungimea drumului care ar trebui reabilitat, este de aproximativ 10 kilometri. Conform legii, firma care a câştigat licitaţia anterioară, dar nu a făcut nici o lucrare, risca să piardă banii depuşi ca şi garanţie la licitaţie şi în plus, nu mai are voie să se înscrie la o nouă licitaţie.

Comentarii

comentarii