VIDEO Efectul manariilor Chebutiu asupra resitenilor – Muzeul de locomotive în pericol ?

Muzeul de locomotive nu se vinde, dă asigurări Ioan Crina, după ce în spațiul public a fost lansată informația cu privire la faptul că obiectivul cel mai de preț al Reșiței se află sub sechestru. În cazul vânzării, Primăria Reșița are drept de preemțiune, adică are prioritate la cumpărare. Pentru a putea fi vândut altcuiva, municipalitatea ar trbui să renunțe la acest drept, lucru care nu se va întâmpla, anunță edilul-șef al Reșiței.

Locomotivele de epocă din Reșița, ce aparțin Fundației Uzinele de Fier și Domeniile Reșița se află sub sechestru și ar putea fi vândute, în vederea recuperării unei datorii pe care fundația o are față de creditorul Hydro- Engineering. Suma datorată de UDR către societatea condusă de Adrian Chebuțiu se ridică în jurul valorii de 185 de mii de lei. Dacă fundația nu își plătește datoriile, așa cum este obligată de o decizie judecătorească, locomotivele vor trebui scoase la vânzare, pentru recuperarea sumei. Pentru a liniști reșițenii, viceprimarul cu atribuții de primar Ioan Crina dă asigurări că primul cumpărător al muzeului de locomotive va fi Primăria Reșița, care are drept de preemțiune. Pentru ca muzeul să poată fi vândut către altcineva, ar însemna ca primăria să renunțe la acest drept, însă acest lucru nu se va întâmpla, dă asigurări Ioan Crina
Muzeu locomotive (65)
Muzeul de Locomotive în aer liber din Reșița este unicat în Europa, și a devenit o atracție reprezentativă pentru orice turist care ajunge pe malurile Bârzavei. Aici sunt expuse 16 locomotive,15 construite la Reșița și una la Budapesta. A fost inaugurat în 1972, la 100 de ani de la construirea primei locomotive cu abur din Reșița, iar în 2004 a fost inclus pe lista monumentelor istorice din România, la Categoria A.

Comentarii

comentarii

One thought on “VIDEO Efectul manariilor Chebutiu asupra resitenilor – Muzeul de locomotive în pericol ?

  1. Să înţeleg că dacă reşiţenii işi mai vor parcul de locomotive trebuie să plătească tot din banii publici o răscumpărare !!! Bine lucrat !!! Oare nu avem în ţara asta un procuror, un avocat şi un judecător care să poată demonstra cu legea în mână că acest parc NU poate aparţine unui puşcăriabil care nu a plătit nimic pentru a-l obţine ???

Comments are closed.