VIDEO Evacuaţii din blocul explodat de pe Vlădeasa, au intrat în depresie si disperare

DSC05239Expertiza tehnică de la blocul explodat din Reșița de pe Aleea Vlădeasa, încheiată miercuri, a concluzionat că structura de rezistență a blocului explodat a fost grav avariată. În aceste condiții, blocul nu mai poate fi locuit. Acest lucru ii afectează și pe locatarii apartamentelor mai puțin afectate de explozia din 1 octombrie.
Vestea a căzut ca un trăsnet pe capul celor peste 100 de sinistrați evacuați după explozie. Dacă până atunci mai aveau speranţa că se vor putea întoarce în casele lor, acum oamenii sunt cu moralul la pământ.
În timpul exploziei din bucătăria de la etajul doi a bătrânei care a şi murit, alte trei persane au fost rănite şi restul locatarilor evacuaţi. Deflagraţia a fost aşa de puternică încât a dislocat pereții exteriori care au zburat în stradă. Planşeele au fost zburate şi ele iar alţi pereţi au fost smulşi de la locul lor afectând structura de rezistenţă a blocului făcându-l de nelocuit.
Un număr de nouă apartamente au fost distruse fiind de nelocuit. Oamenii au primit cazare şi masă la un cămin- hotel al Colegiului Economic al Banatului Montan pe cheltuiala primăriei.
După ce au aflat că nu se mai pot întoarce în casele lor, unii locatari au cedat psihic. Un bărbat de 60 de ani, Ion Boureanu, bolnav de diabet a cărui apartament a scăpat neatins, a spus că va solicita în scris eutanasierea fiindcă în aceste condiţii nu mai are rost să trăiască fiindcă nu va mai fi în stare să îşi facă o casă nouă.
Probleme de acomodare au şi copiii care nu se pot obişnui într-o casă străină şi îşi vor camerele, jucăriile şi lucrurile lor. Primăria a pus la dispoziţia sinistraţilor tot confortul, dar acesta sunt departe de a fi ca acasă şi oamenii simt şi se lovesc de aceste lucruri.
,,În aceste condiţii, primăria Reşiţa va începe de luni demersurile pentru achiziţionarea unor locuinţe pentru sinistraţi pe termene mai lungi. De asemenea, mai mulţi reşiţeni au pus la dispoziţia Primăriei spaţii de locuit în mod gratuit pentru cei evacuaţi” a declarat pentru InfoCs directorul executiv al Primăriei Reșița, Titiana Cătană.

Comentarii

comentarii

Un comentariu la „VIDEO Evacuaţii din blocul explodat de pe Vlădeasa, au intrat în depresie si disperare

  • 21 octombrie 2013 la 11:05
    Permalink

    Inainte sa improscati cu noroi, informati-va! Primaria a asigurat inca din prima noapte, dupa producerea nenorocirii, cazarea şi masa acestor persoane. S-au facut si se vor face in continuare demersuri pentru obtinerea unor fonduri de la Guvern pentru reabilitarea cladirii. Oamenii nu vor fi lasati pe drumuri, ei urmeaza sa fie repartizati in locuinte de pe piata libera puse la dispozitie de primarie si de cetateni cu suflet mare. Si, in plus, vor primi si ajutoare de urgenta din partea primariei.

Comentariile sunt închise.