VIDEO Everestul va fi atacat și din Munții Țarcu de alpinistul Torok Zsolt – expediție româneasca în Himalaya

Celebrul alpinist Zsolt Torok din Arad, se pregătește de întâlnirea cu Everestul, în Banat, în Munții Țarcu. Alpinistul Zsolt Torok împreună cu colegul său Teo Vlad, cu care a mai fost și pe Nanga Parabat, va participa, în perioada martie – mai 2015, la prima expediţie integral românească de cucerire a Vârfului Everest din Himalaya, pe partea sudică. Aceasta este partea cea mai frumoasă și spectaculoasă, dar și cea mai grea a munților lumii. Aceasta este o premieră românească.

Pentru a putea realiza acest vis de două luni și jumătate, alpiniștii trebuie să se pregătească bine dinainte. Atât fizic, cât și psihic.
De fapt, pregătirea fizică urmează celei…… financiare – timp în care cei doi au alergat și căutat sponsori prin toată țara fiindcă această expediție este una dintre cele mai grele și mai costisitoare de până acum.

Cu toate că în Himalaya simți tot timpul pericolul care te pândește, cei doi nu se tem. Nu se tem nici măcar de teroriștii și de talibanii care acum doi ani, au măcelărit zeci de alpiniști ce escaladau Himalaya de pe partea pakistaneză. Acum escalada se va face din Nepal.

Fiindcă are deja o experiență de peste 25 de ani pe ,,toate înălțimile lumii”, de pregătirile ,,din culise” s-a ocupat Torok Zsolt. El este cel care a stabilit atât cum se va face accesul, ruta expediției, traseele, taberele si strategia de ascensiune, cât și marea parte a finanțării.

După pregătirea fizică din Munții Țarcu, va urma o altă pregătire în Munții Retezat și o alta în Munții Făgăraș.

Rămâneți alături de InfoCs care este partener media al expediției lui Torok Zsolt și Teo Vlad. Noi vă vom ține la curent cu mersul expediției, cu tot ce apare nou în această mare luptă pe care Torok Zsolt și Teo Vlad o dau pentru România.

Comentarii

comentarii