VIDEO EXCLUSIV De ieri, Oravița își poate găsi un loc pe harta națională a locațiilor balneoclimaterice

buletinAnalizele solicitate de către S.C Eurotrans Ursu S.R.L la Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie, din cadrul Ministerului Sănătății, plasează Ștrandul Termal „RING” din Oravița, în rândul localităților cu potențial de stațiune balneoclimaterică din România.
Un colectiv format din șapte medici specialiști, cercetători, conferențiari și profesori, au certificat și au dat verdictul: apa termală de la Oravița are proprietăți medicinale și poate vindeca mai multe boli, în principal degenerative ale sistemului osos. Vestea bună și rezultatul cu buletinul de analiză a ajuns joi la Oravița.

Dar, să vedem cum a început povestea de la Oravița, poveste care poate schimba destinul orașului. Că asta se poate- o dovedesc orașele din Ungaria de la granița cu România – orașe ce au devenit punct de atracție pentru mii de turiști ocazionali sau pentru tratament balnear în apele termale naturale.
Iată ce scrie colegul John Gavrilescu în ziarul său,, Vocea oraviței” în numărul de ieri, adică de joi: ,,În vara acestui an, S.C Eurotrans Ursu S.R.L a făcut o investiție de câteva sute de mii de euro, transformând puțul de apă termală de la Greoni, într-un ștrand termal la standardele unei stațiuni moderne. Deși gurile rele au făcut atunci tot felul de speculații legate de această investiție, se pare că S.C Eurotrans Ursu S.R.L, a dat lovitura – și asta în urmă analizelor de laborator care arată proprietățile terapeutice ale apei termale de la puțul de la Greoni.
Analizele sosite joi de la Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie, din cadrul Ministerului Sănătății, demonstrează că proprietățile apei termale de la Greoni, sunt conforme cu strandardele unei stațiuni balneoclimaterice, plasând începând de astăzi Oravița, pe harta localităților cu potențial de stațiune balneoclimaterică din Romania. „Analizele pozitive ale proprietăților apei termale ne obligă ca-n perioada următoare să amenajam ștrandul la nivelul unei stațiuni balneoclimaterice. Prin urmare, intenționam ca până în primăvară, să amenajăm un centru de recuperare, dotat cu toate cele necesare unui asemenea centru, aici incluzând și personal de specialitate”, a declarat în exclusivitate pentru Vocea Oraviței, Ursu Nicolae, administratorul S.C Eurotrans Ursu S.R.L.
Proprietățile terapeutice ale apei termale de la Greoni!
buletin

Preluare partiala www.voceaoravitei.ro

Comentarii

comentarii