VIDEO Expozitie de suflet din sufletul micutilor elevi resiteni

Muzeul Banatului Montan intră în atmosfera specifică sărbătorii Paștelui cu o expoziție tematică, încărcată de semnificație și culoare. Elevi de la 10 școli din Reșița și județ s-au prezentat cu lucrări și obiecte decorative realizate chiar de mânuțele lor având ca tematică Sărbătoarea Învierii. Ouă decorative, picturi pe sticlă, felicitări, iepurași și alte elemente specifice sărbătorii Paștelui, au adus lumina și veselia copilăriei în sala expozițională a muzeului și i-au introdus pe cei prezenți în atmosfera sărbătorii care bate la ușă.

Gazdele acestui eveniment au precizat că nu sunt la prima manifestare de acest fel și că această expoziție este o tradiție care a debutat în anul 2008. Deși întreruptă în anul 2013 din motive obiective, expoziția cu tematică pascală a fost reluată și se așteaptă ca anul viitor să i se alăture și elevi din județul învecinat, Timiș.

Evenimentul dedicat marii sărbători creștinești a fost realizat de către Muzeul Banatului Montan în colaborare cu Protopopiatul Ortodox din Reșița, Inspectoratul Școlar Județean și Colegiul Național ”Diaconovici Tietz” din Reșița, care au avut în deschiderea expoziției câte un reprezentamt de seamă, fiecare ținând să îi felicite pe”micii artiști”. Școlile participante au primit din partea instituției gazde câte o diplomă, dar și un dar simbolic din partea Protopopiatului.

Comentarii

comentarii