VIDEO Expoziţie „In memoriam Jakob Neubauer” la Resita

O expoziţie „In memoriam Jakob Neubauer” a avut loc la Biblioteca Germană Alexander Tietz. Vernisajul a cuprins tablouri şi sculpturi ale artistului care ar fi împlinit 95 de ani.

Biblioteca Germană Alexander Tietz a găzduit o expoziţie „In memoriam Jakob Neubauer (5 septembrie 1922, Caransebeș – 9 februarie 2001, Reșița)”, cu prilejul împlinirii a 95 de ani de la naștere. Momentul a făcut parte din seria manifestărilor care aduc în lumină personalităţile care şi-au adus aportul în viaţa municipiului de pe Bârzava.

Gimnast de performanţă, artist plastic autodidact Jakob Neubauer este o personalitate care şi-a pus amprenta pe cei pe care i-a cunoscut. Acesta a înființat cercurile de pictură şi sculptură ale organizațiilor germane din județul Caraş-Severin, iar cei care au lucrat alături de el îi cintinuă lucrarea şi îi cultivă memoria.

Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici“ Caraş-Severin, Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților din Reșița

Comments

comments

Powered by Facebook Comments