VIDEO Fabiani a învins din nou și la Reșița, Fabiani merge mai departe vegheat din cer de mama lui

castigatorLa Reşiţa, a avut loc prima ediţie a ,,Festivalului Internaţional de Interpretare Pianistică şi Compoziţie Sabin Pautza”. Spectacolele s-au desfăşurat în Sala “Lira” a Liceului de Arte – liceu care poartă numele marelui compozitor reşiţean de recunoaștere internațională. Marele premiu și medalia de aur a primei ediții a festivalului, a fost câștigată de de Fabiani- Gabriel- Andrei PRCSINA. Fiindcă el trece printr-o adevărată dramă, mai mulți oameni cu suflet, vor să-i întindă o mână de ajutor.
Festivalul- Concurs “Sabin Pautza”, promovează valorile artistice pianistice- interpretare și compoziție, în rândul tinerei generații dar și întâlnirea tinerilor muzicieni cu marele maestrul Sabin Pautza considerat de critica internațională de specialitate drept “Leonard Bernstein al României”.
În concurs s-au înscris aproape 30 de concurenți cu vîrste cuprinse de la 7 și până la 32 de ani.
Marele premiu și medalia de aur a primei ediții a festivalului, a fost câștigată de de Fabiani- Gabriel- Andrei PRCSINA, Şcoala Gimnazială I.G.Duca- Petroşani (prof. Adina Stan). El a fost premiat și felicitat de însăși marele compozitor, Sabin Păuța.

Multumind, Fabiani a spus ca ,,aceste premii se datoreaza unui om care-l vegheaza din cer si-i da curaj in fiecare noapte- MAMA sa” . Mama băiatului împreună cu un alt pieton, a fost ucisa de un sofer inconstient de 21 ani care conducea un BMW, pe o trecerea de pietoni, in joia verde, dinaintea Sarbatorilor de Pasti de anul acesta, la Petroșani.
Fabiani a interpretat MAGISTRAL Edward Grieg- Zilele trecute op.57, nr.1 si Araam Hagiaturian- Toccata.
Principalului organizator al acestui eveniment cultural cu însemnătate pentru Reşiţa şi nu numai, este Societatea pentru Cultură Metarsis din Reşiţa
Camelia Duca, președintele Societății Culturale Metarsis, principal organizator, vorbește despre micuțul geniu și spune de impresia puternică pe care i-a făcut-o Fabiani, de faptul că cel mic este un geniu, că trăiește cu speranța că și mama lui va învia într-o zi – tot așa cum a înviat Iisus de Paște. Societatea Culturală Metarsis va iniția un program și o campanie prin care vrea să sprijine cariera lui Fabiani.

Comentarii

comentarii