VIDEO Festivalul folcloric Ciobănaşul de la Băuţar

Comună Băuțar a găzduit,  cea de-a V-a ediţie a Festivalului folcloric ”Ciobănaşul”. Evenimentul a adunat câteva sute de elevi din judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Hunedoara și s-a bucurat și de participarea reprezentanților unei comunități din Austria cu care comună Băuțar este înfrățită încă de la începutul anilor 90.

Festivalul Ciobănașul face parte din  proiectul educațional „Sărbătorile satului în sufletele copiilor”. La ediția din acest an au participat 15 ansambluri de dansuri populare, 30 de solişti vocali şi instrumentişti și 75 de recitatori la secțiunea de poezie în grai bănăţean. 

Festivalul s-a bucurat şi de vizita unei delegaţii din Kainbach bei Graz – Austria, o localitate înfrăţită imediat după Revoluţia din 1989 cu comună Băuţar. Festivalul este ultima activitate din cadrul proiectului derulat începând cu anul şcolar 2012 – 2013. Atunci, Şcoala Gimnazială Băuţar a demarat un proiect educativ, care iniţial a fost înscris în calendarul activităţilor educative judeţene. Pe parcursul celor cinci ani, festivalul s-a dezvoltat şi a devenit unul intrajudeţean.  

Festivalul de folclor ”Ciobănaşul” a fost organizată de Şcoala Gimnazială, Primăria şi Consiliului Local Băuţar.

Comentarii

comentarii