VIDEO Flamura Rosie a Resitei sau Red Flame Group

Red Flame este una din cele mai apreciate trupe din Reșița. Acum, este formată din Carina Meluț la tobe, Iulia Modoacă – voce, Eros Mandici -chitară și Paul Dragota la chitară bass. De un an și două luni, au avut multe concerte atât la Reșița, cât și în alte orașe cum ar fi Cluj, Lugoj și Timișoara. Un lucru remarcabil este implicarea în proiectul Phoenix Cover ce promovează trupele la început de drum.

Tot acest proiect a pornit la ințiativa Carinei Meluț. La început, ea a cântat împreună cu Flavia Staicu în formația Happy Girls timp de trei ani. Ulterior, au venit Paul Dragota, Adrian Stoia și Eros Mandici, devenind Red Flame. După o perioadă, Flavia a părăsit trupa și Iulia Modoacă a devenit vocalista formației. În august, Adrian va pleca din România, iar trupa va fi formată doar din patru membri.

Ca orice artist talentat, cei patru și-au descoperit afinitatea pentru muzică încă din copilărie. Iulia Modoacă a cântat în corul grădiniței și al școlii, continuând cu muzica populară și ajungând ca în 2011 să cânte la chitară în cadrul Școlii Populare de Artă și Meserii „Ion Românu” unde a cunoscut-o pe Carina. Ea a mărturisit că, la vârsta de trei ani, bătea cu lingurile de lemn în oalele mamei. Astfel, părinții i-au cumpărat cu timpul un set profesional de tobe, dar adevăratul secret al percuției l-a învățat de la Ștefan Iakab. Paul Dragota a cântat la chitară în clasa a zecea, iar peste doi ani s-a schimbat pe chitară bass, învățând totul singur la fel ca Eros Mandici. Acesta știe să cânte la pian, chitară și voce, participând la diverse concursuri și olimpiade. Cei patru vor ca pe viitor să continue cu muzica, iar una din cele mai mari dorințe ale lor este să ajungă cât mai sus ca formație.

În următoarea perioadă, ei se pregătesc pentru multe evenimente. În 17 aprilie, vor avea un concert în parcul de la Victoria, în 1 iunie – spectacol caritabil, în 21 mai sunt invitați să cânte la o nuntă și în 2-4 iunie – întrunirea Moto la Cluj. Fanilor li se pregătesc o grămadă de surprize printre care realizarea unor afișe, stickere, pliante și tricouri cu logo-ul trupei, cât și mai multă activitate pe YouTube.

Abordând subiectul pieselor, mi-au spus că alegerea melodiilor se face în funcție de cum se potrivesc cu stilul trupei. Pe viitor, vor avea chiar și piese originale.

Deoarece am fost prezentă la mai multe concerte de ale lor, am observat să sunt foarte uniți și sincronizați. În spatele imaginii de trupă, membri formației Red Flame sunt prieteni și se înțeleg de minune. Pe lângă legătura strânsă dintrei ei, în timpul concertelor contează atmosfera creată de fani și comunicarea pe care o au cu ei.

Mesajul celor de la Red Flame către fani este să susțină muzica și trupele aflate la început de drum. „Voi ne dați aripi să continuăm și să ajungem cât mai sus. Vă mulțumim!”, au spus ei.

Comentarii

comentarii