VIDEO FOTO Au început Zilele Resitei şi Ruga Bănăţeana ediția 2014 Prima zi

_IMG0034La Reşita s-a dat startul distracţiei, la cea mai mare sărbătoare a oraşului, „Zilele Reșiței şi Rugă Bănăţeana”, prilejuită de praznicul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, patronii spirituali ai oraşului. Prima seară a fost dedicată în exclusivitate folclorului românesc.
Zilele Resitei au fost deschise printr-o paradă a portului popular, la care au participat ansamblurile Bârzava din Reşita şi Banatul din Timişoara. Apoi, respectând tradiţia, primarul Resitei a jucat brâul, dans specific bănăţean în care s-au prins, pe rând, membrii ansamblurilor profesioniste.
A urmat un spectacol de dansuri şi cântece populare, apreciat de reşiţenii care au luat cu asalt zona special amenajata, la intrarea în oraş, rezervată, zilele acestea, tuturor celor care vor să se distreze şi să mai uite de problemele cotidiene.

Pentru gurmanzi, comercianţii au pregătit fel de fel de bunătăţi, la loc de cinste fiind mititeii şi, bineînţeles, berea. Nici cei mici nu au fost uitaţi, pentru ei fiind amenajate aparate şi locuri speciale de joacă.
Distracţia continua astăzi cu muzică uşoară. Punctul culminant al serbărilor se va consuma duminică, 29 iunie, când pe scenă va urca cea mai cunoscută solista din Balcani, Lepa Brena.
Sărbătoarea se va încheia luni în noapte în cartierul Câlnic, cartier care este mai vechi decât Reșița cu vreo 700 de ani, cu un spectacol folcloric la care vor participa printre alții, Andreea Voica cu formația sa.

Comentarii

comentarii

One thought on “VIDEO FOTO Au început Zilele Resitei şi Ruga Bănăţeana ediția 2014 Prima zi

  • 28 iunie 2014 la 9:35
    Permalink

    cine este dirijorul fanfarei resitei? Directorul de la liceu de arta…care in dreptul blocului explodat de pe vladeasa se intoarce se uita spre bloc si se intoarce catre fanfara spune ceva de bloc si incepe sa rada…frumos din partea lui…marele director

Comentariile sunt închise.