VIDEO FOTO Bocșenii au trimis 12 tone de ajutoare către sinistrații din Petrovac na Mlavi – Serbia

Ajutoare Bocsa (35)O vorbă românească din bătrâni spune că ,,Prietenul la nevoie se cunoaște” și bine spune. Acest lucru poate fi dovedit în aceste zile de gestul simplu și frumos al bocșenilor, locuitorii din micul oraș de pe malurile Bârzavei.
Despre tragedia și sinistrul ce s-a abătut asupra vecinilor din Serbia se poate vorbi ore întregi, dar vorbele nu ajută la nimic. Așa au făcut și edilii din orașul Bocșa care s-au pus pe treabă și au făcut apel către concitadini să ajute fiecare cu ce poate pe cei năpăstuiți. Un rol important în această campanie l-au avut bisericile din oraș. Oamenii au adus de toate: de la conserve, zahăr, făină, ulei sau orez și până la dulciuri, haine și detergenți. Agenții economici au oferit și ei alimente, apă și alte bunuri.
,,Sunt peste 12.000 tone de bunuri în aceste camioane. Sunt aduse pentru cei ce au nevoie de ele și sunt oferite cu drag. Am rugat colegii ce s-au ocupat cu recepționarea hainelor și a altor bunuri, să aibe grijă în ce stare sunt. Cu mândrie pot să spun că tot ce s-a adus, este de calitate și în stare bună. Să nu uităm că acestea vin de la bocșenii care le-au oferit fraților lor din orașul Petrovac na Mlavi – orașul din Serbia cu care Bocșa este înfrățită. Acolo au fost mari necazuri, în centrul orașului apa a avut 5 metri și distrugerile au fost importante” a spus primarul Eugen Cismăneanțu.

Caravana în frunte cu primarul, a plecat din Bocșa în jurul orei 14 iar colegul Dan Liuț ne va aduce imagini din Serbia la întoarcere.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments