ActualitateCulturalToate Stirile

VIDEO FOTO Bucurii pentru copii- via Facebook – dar din dar se face …..bucuria

Bocsa (3)Chiar dacă sărbătorile pascale au trecut, iepurașul a mai găsit în sacul lui cu jucării câte un dar pentru copiii necăjiți din Bocșa. Alin Savu și trupa sa de inimoșți, au făcut bucuroși membrii ai mai multor familii din Bocșa. Puțin din puțin, fiecare cu ce a avut și a putut da, oameni din toată țara au trimis saci cu hăinuțe și jucării pentru copii. Acestea au făcut sărbătorile mai frumoase pentru copiii care se bucură și de un biscuite, pentru copii din familii sărace care se mulțumesc cu foarte puțin și se bucură cu adevărat de ceea ce primesc în dar.
Vă reamintim că un mesaj postat pe pagina de Facebook, a mobilizat oameni generoşi din toată ţara. Un reşiţean a reuşit să strângă saci întregi de jucării şi haine pentru copii după ce şi-a îndemnat prietenii de pe Facebook să facă o faptă bună în perioada Sărbătorilor Pascale. Campania a luat amploare, şi mai mulţi reşiţeni cu suflet mare s-au alăturat pe parcurs.

Alin Savu este antrenor de fotbal. Îi învață pe copii cum să ajungă campioni. Și cum rețelele de socializare au devenit principalul instrument de comunicare între oameni, reșițeanul s-a gândit că ar putea profita de acest lucru pentru a face o faptă bună. A postat un mesaj prin care își îndemna prietenii să doneze jucării pentru copiii aflați în dificultate. Nu avea să știe că gestul său va lua o asemenea amploare. În numai 3 săptămâni, a reușit să strângă 25 de saci de jucării și hăinuțe din toată țara. Lui i s-au alăturat și alți oameni cu suflet mare și fiecare a ajutat cu ce a putut: patronul unei firme de curierat – ,,Sprint curier” a asigurat transportul gratuit al coletelor din țară către Reșița, familia Cotoc a pus la dispoziție spațiu de depozitare și un microbuz de transport – plus dulciuri pentru copii și alimente, alți voluntari au ajutat la sortarea hăinuțelor și a jucăriilor după care au trecut la pregătirea și distribuirea pachetelor.
Despre succesul acțiunii vorbesc imaginile, nimeni nu poate povesti în cuvinte bucuria din ochii și sufletul copiilor când s-au trezit în brațe cu jucării pe care poate le-au văzut doar la televizor.
Succesul acțiunii i-a determinat pe Alin și trupa sa să meargă mai departe și să se gândească la o nouă campanie pentru copii.

Comentarii

comentarii