VIDEO FOTO Peste 500 de pensionari au cântat astă noapte ,,La mulți ani”! la un Revelion în avans

Peste 500 de pensionari din Reşiţa au dat ceasurile înainte şi au petrecut până în zori la Revelionul pensionarilor. O urare de „La Mulţi Ani“ în avans, un cântec sau un dans, pot înveselii ochii şi sufletul unei persoane de vârsta a III-a. Sclipirile sincere pe care le oferă în schimb, sunt ale unui om cu amprente vizibile lăsate de viaţă, un om care tace din înţelepciune, dar mulţumeşte zâmbind sau chiar lăcrimând pentru fiecare gest de tandreţe primit.
Viceprimarul Reşiţei, Ioan Crina – şi-a dat întâlnire cu 500 de persoane de vârsta a treia din municipiu, toţi pensionari. Pensionarii au închinat un pahar de băutură cu regrete pentru neîmplinirile lui 2015, dar şi altele pentru speranţele legate de 2016. Deşi majoritatea erau trecuţi bine de 60 de ani şi aproape toţi sunt bunici şi străbunici, ei au făcut faţă cu brio ritmurilor latino, rock, dar şi muzicii populare româneşti şi sârbeşti.
https://youtu.be/fg1xiNAJbdQ
După aperitiv şi între felurile de mâncare de sărbătoare, petrecerea s-a încins rapid iar bunicuţele şi bunicii, s-au adunat cu toţii pe ritmuri de dans. Dacă încălzirea au făcut-o pe ritmuri folclorice, petrecerea a continuat cu dansuri pe ritmuri pop și rock, ne fiind uitate nici unul dintre şlagărele tinereţii.

Cu toate că prețul unei bilet a fost de….20 lei, mâncarea și băutura au fost din belşug pe mese. Exact ca pe 31 decembrie, pensionarii au ciocnit un pahar, și-au urat ,,La mulți ani” după care au cântat binecunoscutele cântece- începând cu ,,Mulți ani trăiască” și terminând cu Și-altă dată, și-altă dată o s-o facem și mai lată”.

Preţ de câteva ore, atmosfera din cea mai mare sală de ceremonii din oraș, s-a întors în anii 70-80. Doamne cochete, cu rochii lungi, șaluri, eșarfe sau blană la gât şi flori la piept sau umerii dezgoliți ca în marile reviste de modă, au dansat alături de domni fercheşi, aranjaţi în costumele elegante.

Cu toţii au închinat un pahar de şampanie, au servit o friptură şi şi-au urat ca şi-n 2016, când o fi mai rău, aşa să fie ca acum!

Comentarii

comentarii