VIDEO FOTO Petrecerea (cheful) de sfârșit de an al jurnaliștilor din Caraș Severin

generalaȘi iată că a sosit, dar și a trecut foarte repede ,,Cheful de sfârșit de an al presei cărășene”.
S-a râs mult, lumea s-a simțit bine, am schimbat păreri și impresii, dar, unul dintre participanți, de fapt primul venit și primul plecat de altfel de la chef, Matei Mircioane- colegul de la Argument, a scris deja ,,cronica spectacolului( doar nu degeaba lucrează și în teatru) pe care a și postat-o cu mult înaintea altcuiva.
Păi dacă acest chef a fost unic, propun ca și cronica să fie unică, așa că am făcut ce era mai ușor: am preluat în totalitate materialul lui Matei, i-am adăugat niște poze cu toți și de la toți ( să nu țipe nimeni după drepturi de autor), un mic material video cu ajutorul lui Ovid și am postat reportajul făcut la atâtea mâini. Deci, vizinoare plăcută și lectură așișderea!
Matei dixit
,,Seara trecută a fost cheful presei din Reşiţa. N-a fost un chef de pomină, dar nici unul de lepădat. A fost un chef ca toate chefurile, cu bună dispoziţie şi prietenie, cu muzică, dans, alcool, cafea, spaghete, glume şi multe, multe, fotografii de postat pe feisbuc, ceea ce îi dă valoarea unui eveniment, dacă nu istoric, cel puţin remarcabil, de care să-ţi aduci aminte cu plăcere.
Şi, la urma-urmei, din orice întâmplare, mai ales din acelea în care se adună mai multă lume, se poate extrage un gând, un sentiment, o învăţătură. În primul rând, am constatat că toţi cei care au fost la chef sunt simpatici. Chiar şi aceia pe care i-am mai bârfit pe la colţuri, pentru unele gafe, răutăţi, simpatii sau antipatii politice, pentru unele încurcături administrative sau… sentimentale, pentru succesele meritate sau nemeritate. Că, deh, oameni suntem! Şi din simpatici, au devenit simpatici foc, mai ales în a doua jumătate a chefului, când s-a trecut de la discuţii potolite, la dans, strigături, glume cu voce ridicată şi poze de grup.
Apoi, am mai constatat că suntem relativ mulţi. Cu toate că în oraş mai este un singur ziar tipărit, mai sunt două posturi de radio şi două televiziuni, presa online vine din urmă şi are o mulţime de slujitori, mai mult sau mai puţin cunoscuţi. Şi, evident, nu se putea să nu constat că, la chef, au strălucit prin absenţă două instituţii de presă importante din judeţ: Radio Reşiţa şi Jurnal de Caraş-Severin. Să fi fost din întâmplare, să fi fost din cauză că aceasta este politica şefilor de la cele două instituţii media, nu ştim. Dacă e din cauza şefilor, să le fie ruşine, dacă e din cauză că au avut un program încărcat şi erau obosiţi, îi iertăm.
În acest moment, nu pot să nu-mi aduc aminte că, pe vremea în care postul Radio Reşiţa era condus de Doru Dinu Glăvan, un remarcabil profesionist al presei audio, niciun angajat nu avea voie să meargă la vreun chef, la vreun eveniment monden, fie el şi lansare de carte, fără aprobarea lui Glăvan. Dacă se întâmpla altfel, „indisciplinatul” era sancţionat în diverse moduri, de la mustrare verbală în faţa tuturor colegilor, la interzicerea de a vorbi o perioadă la microfon, şi până la concediere. Ridicol şi revoltător, nu? Era vorba despre un control tiranic asupra vieţii private. Aşa a fost şi greu îmi pot imagina că se mai poate întâmpla aşa ceva astăzi.
Dar las deoparte amintirile cu încărcătură negativă şi revin la petrecere, despre care trebuie să spun că a fost iniţiată de Ovid Teodoriu, şi a ajuns la a patra ediţie. Cu riscul de a sări peste unele personaje, şi ele cu siguranţă importante, sondez în memoria afectivă şi îi remarc pe câţiva dintre „bătrânii” presei reşiţene, care mie mi-au atras atenţia (vorbim de chef, desigur). Am văzut că Paula şi Vasile sunt în continuare sufletul petrecerii, veseli, activi, dansatori, vorba cântecului, prietenoşi cu prietenii. Desigur, o menţiune specială merită Ovid, care pe lângă rolul de organizator şi l-a asumat şi pe acela de animator, mereu în picioare, mereu zâmbitor, gata să-ţi mai toarne un pic în pahar sau să-ţi facă o poză. Victor, care unora li se pare cam ursuz, şi-a arătat şi el faţa exuberantă, vorbind fără oprire, cu orcine, oricând, la masă, în picioare, tot timpul dispus să îmbrăţişeze ori să se lase îmbrăţişat. Vali, deşi se vaită că i-au ruginit balamele, a vorbit şi a dat continuu din mâini şi, în plus, ne-a făcut o surpriză, aducând la petrecere doi animatori care au făcut acrobaţii cu sticlele de cocktail- Manu și Bogdan, cei doi tinerei de la ,,Coktails for your events,,.
La categoria seniori, nu pot să-i uit pe Dan, Daniel, Mario, Bujorel, Petre, care au vegheat seniorial, zâmbind reţinut, desfăşurarea chefului. Şi pe Sandu, care a fost DJ-ul serii. La tineret, îl menţionez pe Cristi („Popa”), care, deşi are şi el o vârstă şi o experienţă, pare întinerit şi renăscut, dansând uşor stângaci, dar cu pasiune, ceea ce este fundamental la chefuri. Dani, ca de obicei, a fost remarcabil prin papion şi zâmbetul uşor sarcastic în ideea „las’ că ştiu eu mai multe”. Diana, la fel de cuminte, ca de obicei. Cu adevărat sclipitoare au fost tinerele Simona şi Mădălina, strălucind de viaţă şi zâmbet, excelente dansatoare, încât risc să spun că fără ele cheful ar fi fost, dacă nu trist, cu siguranţă mai puţin vesel. Mai remarc revenirea în rândurile presei a Claudiei, una dintre primele „terrasatiste”, şi faptul că au apărut unele figuri noi, ceea ce putem include la categoria „semne bune anul are!”
Acesta a fost cheful presei din Reşiţa, ediţia 2013, numit de Ovid „Cheful Terra Sat plus”, având în vedere că, iniţial, a vrut să fie petrecerea „foştilor” de la prima televiziune din Reşiţa, dar, cu „plus”, pentru că evenimentul a fost extins, fiind invitaţi să participe toţi jurnaliştii din Reşiţa. În final, menţionez instituţiile de presă care au fost reprezentate de participanţii la eveniment: Agerpres, Argument, BanatTV, Expressdebanat, Info.CS, Radio România, Ştiri din Banat, TV Timişoara şi VestTV. Au fost şi bloggeri şi corespondenţi la televiziunile centrale. Sper din toată inima ca nimeni să nu fie pedepsit pentru că a fost (sau n-a fost) la o petrecere de sfârşit de an, în care ne-am mai împrietenit şi am mai îmbătrânit un pic, fără niciun fel de intenţii subversive”.

Comentarii

comentarii

5 comentarii la „VIDEO FOTO Petrecerea (cheful) de sfârșit de an al jurnaliștilor din Caraș Severin

 • 17 decembrie 2013 la 21:17
  Permalink

  Si ziaristii sunt oameni si trebuie sa se mai si distreze, sa mai si chefuiasca. Pacat, mare-pacat ca unii dintre ei fac acest lucru 24/24, 365/365. Ps: stiu c a nu va este usor in Romania, ca materialele si sursele costa, insa sa stiti distinsi ziaristi ca asa cum voi dati tonul, asa canta si…poporul!

 • 16 decembrie 2013 la 18:10
  Permalink

  Un chef de pomină în care, din păcate, nu ne-a fost dat să auzim măcar câteva vorbe de duh din partea tuturor participanţilor. A fost în schimb o insistenţă obsesivă asupra „jocului cu focul„, un pericol cotidian asupra oricărui jurnalist cinstit! Cu această ocazie, valabil şi pentru „argument„ a lipsit o galerie fotografică a celor ce pentru mulţi nu au chip, dar au vorbe…..

 • 16 decembrie 2013 la 9:59
  Permalink

  Sa ne mai intalnim sanatosi si veseli !

 • 16 decembrie 2013 la 6:44
  Permalink

  La ,,Italianul,, in salonul medieval. Este un loc perfect pt vreo 20 de persoane iar ospatarii sunt de nota 10.

 • 15 decembrie 2013 la 23:35
  Permalink

  Unde S a tinut cheful?
  Localul arata Superb!!!!!

Comentariile sunt închise.