VIDEO FOTO Tomograf ultramodern la Spitalul Judeţean de Urgență din Reșița

tomografUn tomograf ultraperformant, achizitionat printr-un proiect transfrontalier, a fost pus, astazi, in funtiune la Spitalul Judetean de Urgenta din Reşiţa.
Proiectul in valoare de peste 2,1 milioane de euro s-a desfasurat in parteneriat cu Spitalul din Pozarevac-Serbia.
Tomagraful a fost pus în funcţiune la Spitalul Județean de Urgență Reșița. ,,Aparatura de ultimă generaţie, a fost achiziționată prin programul „SĂNĂTATE FĂRĂ FRONTIERE” care face parte din Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia, o iniţiativă comunitară ce doreşte să stimuleze cooperarea transfrontalieră, având ca autoritate de management Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului” spune președintele CJ Caraș Severin, Sorin Frunzăverde.
La Reşiţa a fost prezentă şi conducerea Spitalului din Pojarevăţ, partenerul sârb al proiectlului, Srecko Bosic -manager al Spitalului Pozarevac – Serbia.
,,Computerul tomograf achiziţionat vine atât în ajutorul pacienţilor, cât şi în ajutorul medicilor pentru o diagnosticare precisă” spune Dumitru Secăşan- manager SJU Reşiţa
În ceea ce priveşte persoanlul medical urmează ca mai multe cadre medicale să fie instruite pentru folosirea aparaturii la capacitate maximă.
Noul Computer Tomograf va fi destinat atât pacienţilor internaţi în spital, cât şi celor care au nevoie de investigații suplimentare pe bază de trimitere de la medicul specialist.

Comentarii

comentarii