VIDEO FOTO Ziua Mondială a Donatorului de Sânge a fost celebrată în Caraș Severin într-un cadru festiv

Sange Buhui (26)De „Ziua Mondială a Donatorului de Sânge” au fost premiaţi toţi cei care au donat sânge implicându-se în campaniile inițiate de Lili Gherle. Despre Lili și activitatea sa, cred că nu mai este cazul să vorbim prea multe, dar ce trebuie spus este faptul că acest suflet de om a reușit să sensibilizeze multă lume și să-i implice în donarea de sânge. Și aici vorbim de la prietenii de pe fb și până la instituții și firme din Reșița, Caraș Severin și România.
Într-un cadru festiv în mijlocul naturii, la Cabana Buhui de lângă Anina, Lili Gherle a organizat o acțiune în cadrul căreia au fost premiaţi toţi cei care au răspuns ,,prezent” campaniei umanitare inițiate de Lili Gherle: ,,Un strop de sânge pentru un copil”. Jandarmi, poliţişti, jurnalişti, voluntari din toate categoriile sociale, au primit diplome tematice cu titlul „Sunt mândru că sunt donator” – diplome acordate pentru implicarea lor în această campanie de-a lungul anului și nu numai cu ocazia celebrării „Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge”.
Prin gestul lor de suflet, aceştia îşi doresc să fie un model demn de urmat de către toţi cei care preţuiesc viaţa şi doresc să contribuie cu „un strop de sânge” la salvarea atâtor vieţi. Cu toţii ştim cât de multe tragedii au loc pe şoselele din România, la locurile de muncă sau în alte conjuncturi iar de multe ori nevoia de sânge devine vitală. De la această idee au plecat toţi cei care s-au implicat în campaniile de donare de sânge iniţiate de Lili Gherle, sufletul acestor acţiuni. Cu o determinare rar întâlnită, ea a mobilizat de la oameni simpli și până la politicieni – pe toţi cei care s-au sensibilizat, în toate acţiunile sale, aşa că de „Ziua Mondială a Donatorului de Sânge” şi-a arătat recunoştinţa faţă de toţi cei care au ajutat-o şi susţinut-o.
Cu toate greutăţile întâmpinate de-a lungul timpului, campaniile vor continua şi se speră ca oamenii să fie sensibilizaţi şi să contribuie la îmbunătăţirea stocului de sânge de care este nevoie pentru întreg judeţul.

Iată ce scrie unul dintre participanții la această manifestare, antrenorul si profesorul de sport Alin Savu. ,,În data de 13 iunie, am avut onoarea de a fi invitat la sărbatorirea ,,Zilei Mondiale a Donatorilor de Sânge” organizata de Lili Gherle la cabana Buhui – o locație minunată aflată în apropierea orașului Anina. Reuniunea celor ce au făcut parte din această campanie prin implicarea lor directă ca donatori, a fost una foarte reușită. Au participat personalități importante – începând cu parlamentari, angajați ai poliției locale și IJP, pompieri militari, jandarmi și până la donatorul de pe stradă care a auzit în presă de campanie și a donat sânge pentru cei aflați în suferință.
Am fost onorat sa primesc o diplomă de recunoștință pentru acest gest de a dona sânge alături de mulți alți donatori.
Și așa cum fac prietenii, după ce s-a servit masa, s-a dansat si am petrecut împreună până în zori. A fost o seară minunata, ne-am cunoscut și ne-am împrietenit.
Fără a folosi vorba mari, pot să spun că mă simt mândru că sunt donator și că am participat alături de cei ce au suflet si se gândesc la viețile altora. Ţin pe această cale să o felicit pe doamna Lili Gherle și pe cei ce au făcut parte din această campanie și să-i îndemn pe cei ce nu au donat sânge niciodată, să vină alături de noi pentru că sunt multe persoane care depind poate de acel strop de sânge din venele noastre”.
Inițiatoarea campaniei și organizatoarea evenimentului de la Buhui, Lili Gherle spune că ,,Mulţumesc donatorilor, doamnelor social- democrate din Caraș Severin care m-au ajutat foarte mult- cu toate că sângele nu are culoare politică. Îi mulțumesc doamnei Tudorița Nicula care a fost mereu aproape de mine; când am greşit m-a corectat, când am reuşit m-a încurajat, mulţumesc sponsorilor care prin generozitatea lor au făcut posibilă întâlnirea de la Lacul Buhui: Domnul Mircea Crişan din Anina – preşedinte UNPR sponsor principal, domnului Nicu Palaloga de la S.C. PALALOGA SRL, doamnei Krepela Karina de la Cabana Andra de pe Semenic, domnului Vali Pojoga de la Restaurantul Vallvip Pojoga din Anina, colegilor din Biroul executiv PSD Anina, lui Codruţ Matei – preşedintele T.C. Argeş care şi în acest an a rămas alături de campanie, domnului Ştefan Stănescu- director la Romsilva, personalului de la Centrul de Recoltare Reşita şi presei din judeţul Caras Severin. Pentru mine a fost şi este o onoare să am în preajma mea oameni minunaţi şi de valori inestimabile. Mulţumesc că existaţi! La mulți ani”!

Comentarii

comentarii