VIDEO FOTOGALERIE Haldina de gunoi a Reşiţei s-a reaprins şi poluează oraşul

Poluare 24 oct (5)Haldina de gunoi a municipiului Reşiţa, un adevărat munte de gunoi, s-a reaprins iar fumul a intrat în casele oamenilor. La intrarea în Reşiţa dinspre Oraviţa se înalţă un adevărat munte de gunoaie- haldina Reşiţei. Din cauza stratului gros de gunoi amestecat- de la textile şi cauciucuri şi până la hârtie şi resturi menajere şi vegetale- din masa groasă de câteva zeci de metri de gunoi, se degajă biogazul. Acesta se aprinde accidental sau voit din când în când, adică, de la efectul de lupă creat de cioburile de sticlă sau cutiile de conserve sau, de cele mai multe ori este aprins intenţionat. Fumul gros, înecăcios şi cu mirosuri pestilenţiale umplu tot oraşul.
În ultime zile am putea spune că reșițenii au fost fericiți fiindcă fumul a ocolit oraşul. Însă de joi dimineața, flăcările au cuprins munţii de gunoi şi din cauza vântului şi a căldurii din aceste zile, focul riscă să se extindă şi în pădure iar fumul a invadat cartierele Moroasa şi Lunca Pomostului iar seara ajunge peste Lunca Bârzavei, Triaj şi Câlnic.
Suntem curioşi dacă Agenţia de Protecţia Mediului Caraş Severin s-a autosesizat, nu de alta, dar sediul lor se află la nici 500 de m de haldina de gunoi.
La sesizările InfoCS de săptămâna trecută privind poluarea cu praf şi fum având ca sursă o societatea comercială de pe Valea Ţerovei, APM a descoperit o depăşire masivă a cantităţilor de praf şi pulberi admise în atmosferă.
Să vedem ce vor face acum cei de la Mediu.
Spre exemplificare, vă oferim un set de fotografii realizate de mai mulţi reşiţeni şi trimise pe adresa redacţiei. Acestea au fost realizate în intervalul 21- 24 octombrie. Aproape că nu există o zi în care de pe Calea Timişoarei sau din zona Triajului, să nu se ridice nori de fum ce poluează o bună parte din oraş. Oare inspectorii de la mediu, fie Agenţia sau Garda de Mediu, chiar nu văd aceste lucruri? Ochii domniilor lor, nu văd norii de fum şi praf pe care în final, şi dânşii îl inhalează? Chiar nu vă pasă domnilor? Şi garda de Mediu şi Agenţia, sunt conduse de două doamne.
Oare preferă domniile lor ca în jurul dânselor, să miroase a fum de gunoi sau cine mai ştie ce, în loc de parfum şi aer curat?

Despre problema haldinei si de ce se aduce in continuare gunoi aici din moment ce ea este oficial inchisa, vorbim intr-un material viitor. Si mai ales, cât îi costă pe reșițeni fumul pe care îl respiră.
Iată ce ne scrie unul dintre cititorii care ne-a pus la dispoziție fotografii si un material video: ,,Dupa o noapte in care am putut dormi omeneste, cu geamul deschis, respirand un aer curat cum na-m mai avut de multi ani in Govandar, iata ca mult iubita noastra haldina de gunoi nu se dezminte si iar ne cadoriseste cu dioxina zilnica din fumul emanat. Asta inseamna ca s-a adus iar gunoi proaspat. Si s-au mai gasit iarasi idioti care se cred pe izlaz nu in oras si fac focuri intr-o veselie pe drumul Timisoarei”.
Un alt cititor din Micro 3 spune că : ,,.La ora aceasta,23.19,in casa pute a fum ca într-un cort de mohicani care fac focul in vatra și-și ard gunoiul loco. Chiar nu se poate tine sub control, sa nu ne mai otraveasca viata? Nu aude nimeni strigatele noastre disperate? In fond nu cerem decat sa ni se respecte dreptul la aer curat! A crescut incidenta astmului bronsic la copii si la adulti, enfizemul este la el acasa. Chiar a ajuns Resita in halul in care trebuie sa plecam din oras, pentru a putea respira normal? DSP, Mediul, ce faceti domnilor? Ce lucrati domniile voastre? Sau asta nu e domeniul Dvs de activitate? Altii trebuie sa se ocupe de curatenia mediului si de sanatatea cetateanului?”

Comentarii

comentarii

3 comentarii la „VIDEO FOTOGALERIE Haldina de gunoi a Reşiţei s-a reaprins şi poluează oraşul

 • 25 octombrie 2013 la 20:35
  Permalink

  Las` , cand nu o sa mai fie fum deloc in Resita o sa fie.

  PS: ultimul stinge lumina (in oras)

 • 25 octombrie 2013 la 13:14
  Permalink

  Haldina a fost data in folsinta gratuita S.C. ADI INTERCOM DESESEURI, inclusiv obligatiile legale ce decurg din dreptul de folosinta alaturi de obligatiile de mediu. Acestia au intervenit pentru stingerea acesteia urmand a monitoriza permanent haldina.

 • 25 octombrie 2013 la 8:30
  Permalink

  Ati primit comunicat oficial de la Mediu dar nu ati vrut sa-l publicati cu toate ca erati obligati sa-l publicati in virtutea dreptului la replica.
  Comentarii nu aprobati numai cele care sunte „pe linia” ziarului.
  Apar tot felul de articole defaimatoare noaptea sub protectia anonimatului.
  Nu ar fi mai bine sa va cumparati o mitraliera si sa va faceti singuri dreptate asa cum credeti, poate v-ar mai linisti chestia asta.
  Suparat, Suparat is Doamne, suparat…

  sunteti suparat aiurea si nu pe cine trebuie, din pacate. Despre ce comunicat vorbiti? La infocs nu a ajuns nimic. Linia zirului este una corecta, fara pupaturi politice sau in dos. Spunem lucrurilor pe nume si adevarul in fata. Daca tot sunteti din sistem si monitorizati ce scriem, de ce nu ati luat nici o pozitie pana acum,de ce nu ,ati anuntat sefii despre ce se intampla in oras ?
  Mergeti acum la haldina si o sa vedeti cum arde si poloueaza. Aceste materiale le trimitem si la Bucuresti la minister.
  Editor

Comentariile sunt închise.