VIDEO Gerul din Banatul Montan a alungat si schiorii de pe Semenic si a golit orasul Resita

Pe Muntele Semenic au urcat cateva sute de turisti. Din cauza drumului dintre Resita si Garana necuratat cum trebuie, mai multe masini au ajuns in sant. In schimb, drumul de la Prislop spre Platou, era bine curatat de aceasta data. Avand in vedere ca zapada masoara peste 60 de cm pe SEmenic, acest sfârşit dă săptămână ar fi trebuit să fie unul de vis pentru iubitorii muntelui si al sporturilor de iarna. Cu toate că cerul era senin ca sticla şi soarele strălucea, temperatura a fost cu mult sub zero grade pe Muntele Semenic- aproximativ – 22.

Aceasta nu i-a împiedicat pe bănăţeni să ia cu asalt staţiunea. Pe Muntele Semenic au urcat cateva sute de turişti. Aceştia au profitat de ultimul sfârşit de săptămână când cei mici mai au încă vacanţă. Care cu autoturismele proprii, care cu autobuzele sau microbuzele, toţi cei sosiţi pe munte au avut un singur scop: să se distreze cât mai bine şi să profite cât mai mult de zăpadă si de iarna adevarata.

Cu toate că temperatura era cu multe grade sub zero, turiştii s-au bucurat de schi şi săniuş. Care cu schiurile, care cu placa, toţi au stat pe pârtii atât cât au putut rezista la frig – adică maxim o oră.

Nimeni nu a rezistat mai mult afara. Când gerul i-a înfrânt, oamenii au plecat – unii spre cabane unde s-au oprit la o cană de vin fiert, altii direct in masini si spre casa. Din pacate, la aceasta dată, Muntele Semenic nu poate oferii caldura unui restaurant sau aunui bar mai mare in care turistul sa se incalzeasca, sa bea ceva cald, dupa care, sa plece din nou pe partie. Dintr-o capacitate de aproape 2000 de locuri inainte de 1989, Semenicul mai ofera acum maxim vreo 120 de locuri de cazare in cabane. Locuri ce sunt ocupate in totalitate. Ca de obicei, la Cornel Podeanu este coada la vinul fiert dupa reteta proprie. Ai incercat si altii sa faca acasa sau in alte locuri vin fiert dupa reteta lui, dar a lipsit ceva: bea Cornel Podeanu cu povestile si amintirile lui despre Semenic si turismul din Caras Severin in vremurile lui bune.
DE aceasta data, zapada in staiune a fost curatata mai bine ca in weekendul trecut cand statiunea a fost blocata de sutele de masini care nu aveau unde parca din cauza zapezii neridicate din locurile de parcare. In schimb, deszapezire pe drumul judetean Resita Brebu Nou a fost necorespunzatoare.

In Resita, lucrurile stau foarte rau pentru locuitori; la miezul noptii, in zona Intim, erau minus 21 de grade – o temperatura care nu s-a mai intalnit pe aici de vreo 30 de ani. Apa varsata pe ciment ingheată in cateva secunde, iar strazile sunt goale si pustii. Resita este in general ferita de temperaturi asa scazute.

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „VIDEO Gerul din Banatul Montan a alungat si schiorii de pe Semenic si a golit orasul Resita

  • 8 ianuarie 2017 la 16:33
    Permalink

    Doamna, eu nu va contrazic, dar sunteti contrazisa de imaginile care arata altceva.

  • 8 ianuarie 2017 la 15:51
    Permalink

    Drumul era curatat. In Resita si la iesire din oras pana pe Semenic. Haideti sa nu mai inflorim si sa spunem adevarul. Eu personal am fost pe Semenic weekend-ul acesta si a fost ok drumul. Nu a mai fost atat de curatat de ani de zile… 

Comentariile sunt închise.