VIDEO Incendiu la cablurile electrice de la stația de alimentare de la Câlnic – jumate din Govândari fără curent

La un pas de tragedie; mai mulți rromi erau să moară arși în urma unui scurtcircuit pe care l-au provocat, intenționat, sau poate din greșeală. Un incendiu a izbucnit azi în jurul orei 18 pe malul Bârzavei. Mai exact, este vorba despre capătul podului de cabluri care vin din Stația de 110/20/6 KV Câlnic și alimentează cartierul Lunca Bârzavei cu energie electrică. Mai mulți rromi au făcut un foc cu fel de fel de cartoane pe care le-au adunat de prin tomberoane și malul Bârzavei. Ei au aprins focul exact lângă podul port-cablu la vreo 2- 3 metri și, probabil că – cu siguranță, nu au observat când flăcările s-au extins și au ajuns sub cablurile electrice aprinzând izolația.

De aici și până la scurtcircuitul care a lăsat o jumătate din Govândari fără curent electric, nu a mai fost decât un pas. În urma bubuiturii și a flamei produse, rromii s-au făcut nevăzuți, care-încotro. Microraioanele II, III și parțial IV, au rămas fără energie electrică. Mai grav este faptul că aceeași soartă a avut-o și Spitalul Județean de Urgență care a intrat automat pe sistemul de alimentare pe avarie. Pacienții nu au avut nimic de suferit, dar șocurile de curent pot afecta aparatele electrice performante – mai ales RMN-ul și computerul tomograf. Flăcările prezentau un pericol pentru punctul trafo aflat la nici 10 de metri de pod.
WP_20150716_007
La fața locului au sosit pompierii militari care au stins focul. Polițiștii și criminaliștii au intrat pe fir pentru a stabili exact ce s-a întâmplat și mai ales, pentru a descoperii făptașii.
Mai multe echipe de la compania de electricitate vor lucra în zonă toată noaptea pentru a remedia defecțiunea – și mai ales, pentru a relua alimentarea cu energie electrică ce acum se realizează pe un circuit de rezervă – circuitul de avarie.
WP_20150716_006
Locuitorii din zonă spun că toată ziua un grup de rromi s-au învârtit și și-au făcut de lucru în zonă. De asemenea, este la mintea cocoșului că focul a fost aprins acolo cu un scop precis fiindcă nimeni nu suferea de frig la 33 de grade – cât arătau termometrele le acea oră. În plus, locul a fost bine ales.

Mulțumiri speciale lui Cristi Popovici și lui Alex Bojneac pentru fotografii și imaginile video ,,prinse” până la sosirea echipei infocs.ro la fața locului.

Comentarii

comentarii