Politică

VIDEO Intr-un anonimat total, ministrul economiei a vizitat județul Caraș Severin – Șefii de la PSD au avut grijă să-l ascundă de presă

Ministrul Economiei, Mihai Fifor a fost astăzi la Moldova Nouă în Caraș Severin. Demnitarul a vizitat iazul de decantare și ce a mai rămas din Moldomin. El recunoaște că poluarea cu pulberi forte fine este o problemă deoasebită atât pentru cetățenii din Clisura Dunării, dar mai ales pentru vecinii sârbi de peste Dunăre. Se știe că România a fost atenționată de Comisia Europeană din cauza acestei poluări transfrontaliere cu praf și că nu de puține ori, țara a fost în mijlocul unui scandal internațional privind poluarea. Ministerul Economiei în curtea căruia se află această problemă, are în acest moment soluție parțială pentru eliminarea poluării, a afirmat astăzi la Resita Ministrul Economiei, Mihai Fifor.

Mai mult chiar, ministrul economiei a spus că nu-și doreşte închiderea exploatării, ci că se fac eforturi pentru prelungirea licenței de exploatare, coroborat cu găsirea unor soluții pentru eliminarea poluării, astfel încât Moldomin să devină atractivă pentru un potențial investitor.

Ministrul spune că și-a propus ca plan de viitor construirea unui Combinat de Cupru la Zlagna. În acest fel, Moldomin ar deveni extrem de atractiv asigurând materia primă. Banii vor fi luați din Fondul Suveran de Dezvoltare din Ministerul Economiei.

Ce este curios, este faptul că ministrul a evitat o întâlnire cu presa în teren. De fapt, mai nou, se pare că aceasta este noua modă a demnitarilor PSD. La fel a procedat și ministrul turismului care și-a ,,făcut treaba” pe la Herculane și dus a fost. La câteva zile a apărut un comunicat de presă în dorul lelii și gata. Venit, văzut plecat și cei de la Herculane se aleg ca de obicei cu ….în brațe. Dură exprimarea, dar asta este!

Gurile rele din politică spun că de fapt aceasta ar fi o tactică adoptată de noua conducerea PSD-istă a Consiliului Județean și de mai marii PSD-ului local pentru a evita întrebările incomode ale jurnaliștilor. În același timp, în acest fel, șefii de la București nu pot ,,lua pulsul” a ceea ce se întâmplă în județ fiindcă le lipsesc tocmai ,,sursele” – adică întrebările jurnaliștilor.

Comentarii

comentarii