VIDEO La Colegiului Naţional Traian Lalescu din Resiţa, a apărut Bobocul nr.1: Clubul foto video NEUTRINO

DSC_0631 copyEste tânăr- tânăr de tot fiindcă în ,,certificatul de naştere” scrie clar: Data înființării: 8.11.2013. Deci, azi face o săptămână și vreo două zile de viaţă, dar deja a şi făcut şi ceva pui. O să vedeţi la timpul potrivit despre ce este vorba.
Cubul are 33 de membrii din clasele a IX a şi până la cei mari din a -XII-a. Structurat, asta înseamnă 12 fete și 21 băieți.
Scopul înfiinţării acestui club este unul foarte simplu, dar foarte complicat şi greu, totuşi: dezvoltarea pasiunii pentru fotografie și film, formarea unor caractere capabile să vadă frumosul în tot ce îi înconjoară. Ăsta ar fi în câteva cuvinte motivul pentru care s-a înfiinţat clubul. Mai departe, lucrurile merg de la sine: în fiecare vineri, de la ora 13, are loc atelierul video în care participanții învață editare video și foto, dar și tehnici de filmare sau fotografiere, tehnici de a scrie scenarii, de a da titlul unei fotografii sau a interpreta ce reprezintă.
În cadrul programului există proiectul lunii unde participanții își formează echipele și la sfârșitul fiecărei luni, prezintă un filmuleț de 3-5 minute pe o temă dată. Produsul se va juriza și va fi declarat câștigătorul lunii respective. La fel va fi și premierea fotografiei lunii, însă aici premierea va fi individuală, nu pe echipe.
În final, se va trece la desemnarea unei echipe care să realizeze un film de scurt-metraj cu scenariu scris tot de membrii clubului. Bineînţeles că pe primul loc va fi povestea despre frumusețea adolescenței și a unor portrete sau fotografii care să reprezinte adolescența, Colegiul, Reșița sau județul.
Sufletul şi coordonatorul tinerilor şi copiilor, este ,,omul cu camera” – cel pe care îl putem vedea la atâtea evenimente cu aparatul foto sau camera video la gat sau în mână: profesorul Ovidiu Bădescu.
O primă întâlnire de cinci stele au avut-o membrii clubului cu regizorul Sabin Dorohoi- reșițean și fost elev Liceului Mate-Fizică pe vremea aceea.
Ce și cum s-a discutat acolo, vedeți în filmul realizat de profesorul Ovidiu Bădescu.
În schimb, următorul produs este primul fim realizat de membrii clubului. Dacă ar fi să dau o notă autorilor, pot spune că merită un 8 din toată inima. Mai ales, că le aparține tot: de la scenariu și până la apariția pe youtube.
În cazul în care vi-a plăcut și dumneavostră, puteți arăta acest lucru foarte ușor: click pe like și gata.
Nici nu știți câtă bucurie le faceți.

Și iată primul lor produs de la A la Z

 

Comentarii

comentarii