VIDEO La Resita este in plina desfasurare Campionatul Național de lupte U23

După patru ani, Reșița găzduiește din nou o întrecere națională de lupte. Este vorba despre Campionatul Național de lupte libere, feminine și greco-romane U23, competiție la care participă aproximativ 200 de sportivi din întreaga țară.
Președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a fost prezent la Resita alaturi de Alin Grigore, secretar general al Federației Române de Lupte și de gazde: antrenorul Adrian Dacica și celălat viceprimar al orașului Vasile Paul. Pârcălabu s-a arătat deosebit de bucuros că la Resita există un centru de lupte care a dat o serie de campioni la toate stilurile, un centru de inițiere în acest sport, un centru de lupte foarte puternic – la urma urmei.

[arve url=”https://youtu.be/XPqjE38hMio”]

Președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a spus că este mândru că la Reșița ființează de câțiva ani un Centru de Excelență pentru cadeți, centru coordonat chiar de actualul viceprimar al orașului, profesorul antrenor Adrian Dacica. Campionatul Național de Lupte U23 este în plină desfășurare în acest sfârșit de săptămână, în municipiul de pe Bârzava. Acesta este în cel de al treilea an de defasurare și acum în premieră la Resita.

„Din anul 2012 nu a mai fost organizat la Reșița un Campionat Național de lupte, din cauza mai multor motive, printre care lipsa spațiilor de cazare cu care ne confruntăm în orașul nostru”, a spus Adrian Dacica. ,, Atribuirea organizării acestui Campionat Național U23 se datorează și prezenței în municipiul de pe Bârzava a Centrului de Excelență pentru juniori mici. „În Reșița funcționează un Centru de Excelență pentru juniori mici, deci oficialii Federației Române de Lupte știau că avem potențial, avem sportivi buni. Am lansat invitația de a organiza un Campionat Național de Lupte U23, deoarece avem câțiva sportivi de valoare și sperăm ca la această copmpetiție să cucerească cele mai prețioase medalii. Mizăm ca de obicei pe Vlad Caraș, unul dintre cei mai buni sportivi ai României, pe Alfred Loba, Dănilă Constantin, Mihail Popov” a mai spus profesorul antrenor Adrian Dacica.

Cu acest prilej, oficialilor din Federația Română de Lupte, li s-au înmânat plăci comemorative care să amintească de evenimentul sportiv de la Resita. Competiția este organizată de Asociația Județeană de Lupte Caraș-Severin, cu sprijinul Federației Române de Lupte, al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, al Clubului Sportiv Municipal Reșița, împreună cu Primăria Reșița și Consiliul Județean Caraș-Severin.

Comentarii

comentarii