VIDEO LECTIE DE ISTORIE IN AER LIBER LA GENERALA 7 CU INVITAȚIE LA MASĂ… CA LA NOI, ACASĂ!

De Ziua Națională a României, aproximativ 700 de elevi au fost poftiți la lectie de istorie in aer liber și o masă tradițională românească organizată la inițiativa părinților elevilor Școlii Gimnaziale Nr. 7 Reșița.
Activitatea a debutat cu o scurtă lecție de istorie, susținută în curtea școlii de profesorii Ionuț Gârtoi și Ilie Bădescu pentru toți cei prezenți. După un moment artistic, elevii au fost invitați la o masă tradițională românească amenajată în același loc. Cele 700 de porții de fasole cu ciolan au fost gătite prin implicarea directă a părinților care fac parte din comitetele de părinți ale tuturor claselor din unitatea de învățământ amintită.

Fiind vorba de un numar atat de mare de copii, mancarea a fost gatita de persoane autorizate intr-o cantina iar in curtea scolii doar a fost tinuta la cald in cazane cu foc cu lemne. Persoanele care au servit au fost din randul părinţilor cu analizele medicale la zi.

Acțiunea ,,Invitație la masă ca la noi acasă” are la bază un parteneriat real și funcțional între școală și familie, reprezentând un factor important în formarea unei atitudini pozitive a elevului față de școală și comunitate.

Tot cu ocazia Zilei Naționale și pornind de la același principiu care vizează marcarea celui mai important eveniment național într-un mod special, Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița organizează în această perioadă ediția a VIII-a a Proiectului Național România, țara mea.

Peste 400 de elevi și preșcolari din întreaga țară au înscris lucrări la cele șase secțiuni: Peisaje din România, Locul meu natal, România uitată (concursuri de fotografie), România, tărâm de poveste (concurs de creație literară), Perspectivă de licean (concurs de eseuri), România, țara mea (colaje și desene). Proiectul, coordonat de prof. Cristina Ardeleanu, face parte din Calendarul Activităților Educative Naționale (nr. 26402/16.02.2017, Anexa A, poziția 16 – Domeniul cultural-artistic: Arte vizuale), avizat de Ministerul Educației Naționale. O parte din fotografiile elevilor din țară vor fi expuse în curtea școlii.

Proiectul este transcurricular şi presupune implicarea copiilor în acţiuni care să le trezească şi să accentueze sentimentul patriotic, determinându-i să-și descopere țara și să o reprezinte în imagine și cuvânt. Totodată, proiectul cuprinde și o secțiune dedicată cadrelor didactice, peste o sută de profesori exprimând trăiri, gânduri, sentimente generate de experiențe personale la catedră, în cadrul Simpozionului național Dascălul, de profesie român.

Comentarii

comentarii